YALVAÇ BAĞKONAK, GÖLETİNE KAVUŞUYOR


Gündem 31.01.2020 18:32:00 0
YALVAÇ BAĞKONAK, GÖLETİNE KAVUŞUYOR

Uzun bir süredir atıl durumda olan ve zaman zaman bakım ve onarıma alınan ancak biur türlü faaliyete geçirilemeyen Bağkonak Göleti son çalışmalar sonucu yeniden su tutulmaya hazır hale getirildi.

 

Yapımına 1995 yılında başlanan ve 2008 yılında su tutularak faaliyete geçirilen Bağkonak Göleti, 2013 yılında meydana gelen kaçak nedeniyle tahliye edilmişti. DSİ tarafından zaman zaman bakım ve onarım çalışmaları yapılsa da bir türlü su tutularak faaliyete geçirilemeyen gölet için Bağkonak Muhtarlığı ve köy halkının 2019 yılındaki ısrarı sonuç verdi.

Bağkonak Muhtarı İsmail Başoda, yaklaşık altı aydır süren gövde dolgu çalışmalarının yapıldığını, memba alanı düzenlemesi ve riprap dolgu çalışmalarının da tamamlanarak göletin hizmete hazır hale getirildiğini bildirdi.

Temelden yüksekliği 27 metre ve 1,75 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olduğu bildirilen Bağkonak Göleti’nin hizmete alınmasıyla bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimin artacağını, hem de yörede ürün çeşitliliğinin artmasının sağlanabileceğini belirten Bağkonak Muhtarı İsmail Başoda önümüzdeki Pazar günü göletin hizmete alınması nedeniyle bir tören düzenleyeceklerini ifade etti.

Gölete suyun verilmesi çalışmalarının halen sürdüğünü belirten Başoda, 26 Ocak2020 Pazar günü saat 12.00’de yıllardır beklediğimiz göletimizin açılış ve su verme törenine tüm köy halkını bekliyoruz. Göletimizin yeniden faaliyete geçmesinde emeği geçen herkese köyümüz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kepez Belediyesi’nden İstihdama Güçlü Destek: Kariyer Günleri Devam Ediyor Kepez Belediyesi’nden İstihdama Güçlü Destek: Kariyer Günleri Devam Ediyor
Mesleki Eğitimde Güç Birliği Toplantısı MAKÜ’de Yapıldı Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Yükseköğretim Kurulu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanan Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında, Mehmet Akif Ersoy Üniversit
Isparta’da Eğirdir'de sel: 4 ev zarar gördü Eğirdir Aşağı Gökdere Köyü’nde gün boyu süren sağanak yağış sele yol açtı, 4 evde maddi hasar oluştu. Ekipler bölgede hasar tespit ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Radyolar zor bir dönemden geçiyor, RATEM harekete geçti Radyo ve Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM), 13 Şubat Dünya Radyo Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada radyoların yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekerken, sektör için kapsamlı bir dijital dönüşüm projesini hayata g
Trafik kanununda kapsamlı değişiklik Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Düzenlemeyle birlikte birçok trafik ihlaline uygulanan idari para cezaları artırılırken, bazı ihlaller için ehliyete e