YALVAÇ BAĞKONAK, GÖLETİNE KAVUŞUYOR


Gündem 31.01.2020 18:32:00 0
YALVAÇ BAĞKONAK, GÖLETİNE KAVUŞUYOR

Uzun bir süredir atıl durumda olan ve zaman zaman bakım ve onarıma alınan ancak biur türlü faaliyete geçirilemeyen Bağkonak Göleti son çalışmalar sonucu yeniden su tutulmaya hazır hale getirildi.

 

Yapımına 1995 yılında başlanan ve 2008 yılında su tutularak faaliyete geçirilen Bağkonak Göleti, 2013 yılında meydana gelen kaçak nedeniyle tahliye edilmişti. DSİ tarafından zaman zaman bakım ve onarım çalışmaları yapılsa da bir türlü su tutularak faaliyete geçirilemeyen gölet için Bağkonak Muhtarlığı ve köy halkının 2019 yılındaki ısrarı sonuç verdi.

Bağkonak Muhtarı İsmail Başoda, yaklaşık altı aydır süren gövde dolgu çalışmalarının yapıldığını, memba alanı düzenlemesi ve riprap dolgu çalışmalarının da tamamlanarak göletin hizmete hazır hale getirildiğini bildirdi.

Temelden yüksekliği 27 metre ve 1,75 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olduğu bildirilen Bağkonak Göleti’nin hizmete alınmasıyla bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verimin artacağını, hem de yörede ürün çeşitliliğinin artmasının sağlanabileceğini belirten Bağkonak Muhtarı İsmail Başoda önümüzdeki Pazar günü göletin hizmete alınması nedeniyle bir tören düzenleyeceklerini ifade etti.

Gölete suyun verilmesi çalışmalarının halen sürdüğünü belirten Başoda, 26 Ocak2020 Pazar günü saat 12.00’de yıllardır beklediğimiz göletimizin açılış ve su verme törenine tüm köy halkını bekliyoruz. Göletimizin yeniden faaliyete geçmesinde emeği geçen herkese köyümüz adına teşekkür ediyorum” dedi.

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin