Yalvaç'ın Köy Muhtarlarından “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans”


Yaşam 12.03.2020 20:48:00 0
Yalvaç
Cumhurbaşkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl kadına yönelik şiddetin durdurulması için başlatılan “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” adlı proje çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Yalvaç Sosyal Hizmet Merkezi de“Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” sloganı ile konuya dikkat çekmek, duyarlılığı arttırmak için çeşitli etkinlikler yapıyor. Alınan bilgiye göre Yalvaç Sosyal Hizmet Merkezi personeli tarafından dün ilçemize bağlı köylerin muhtarlarına yönelik eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi toplantı salonunda yapılan etkinlikte Yalvaç Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli Gül Kahveci tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında bilgi verildi ve rehberlik çalışması yapıldı. Köylerimizin muhtarlarına şiddetin türleri, korunma yolları, şiddeti önleyici faaliyetler konusunda bilgi veren Kahveci, şiddetin gerçekleşmesinden sonra başvuruların yapılabileceği kurum ve kuruluşlar konusunda da ayrıntılı açıklamalar yaptı.

İlçemize bağlı köylerin muhtarları da eğitim çalışmasının sonunda ‘güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum’ ilkesi ile sorumluluklarının bilincinde görevlerini yerine getireceklerini ve kadına yönelik şiddete toleransları olmadığını ifade ettiler. Muhtarlar ayrıca, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini, bu vesile ile daima Cumhurbaşkanı, devlet kurumları ve milletin hizmetinde olduklarını da sözlerine eklediler.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz
Banka değil, ucuz et kuyruğu! Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde