YALVAÇ KOZLUÇAY TEMİZLİĞİN DİBİNE VURDU


Yaşam 1.04.2020 16:42:00 0
YALVAÇ KOZLUÇAY TEMİZLİĞİN DİBİNE VURDU

Dünyanın bir çok ülkesini etkisi altına alan ve yaklaşık bir aydır ülkemizde de görülen Covit-19 (Korona Virüs) hastalığının yayılmasını önlemek için gerek ilçe merkezinde gerekse köylerimizde çeşitli tedbirler alınıyor.

Isparta Yalvaç'a bağlı Kozluçay köyünde de başta Covit-19 olmak üzere salgın hastalıklara karşı temizlik ve dezenfekte çalışmaları sürüyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Kozluçay Köyü Muhtarı Mevlüt Öz, “Muhtarlık olarak sokaklar, caddeler, mahalle araları, okul, oyun parkı, kahvehaneler, özel işyerleri gibi kamuya açık yerlerde temizlik ve dezenfeksiyon faaliyetlerini gerçekleştiriyoruz. Üç gün ara ile üç defa köyü köpüklü su ile yıkadık. Havadaki virüsleri ve sinekleri yok etmek için üç gün arayla iki defa ilaçladık. Uyarıları dikkate alarak özellikle Covit-19 hastalığına karşı önlemlerimizi alıyoruz, köy halkını bilinçlendirme çalışmalarını yapıyoruz. Köyümüz halkı genelde uyarılarımızı dikkate almakta ancak biz yine de işi sıkı tutuyoruz”  dedi.

Kozluçay’da da oluşturulan “Vefa Sosyal Destek Gurubu” ile sokağa çıkması yasaklanan 65 ve üzeri yaşlardaki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Muhtar Öz, “Köy halkı olarak bu hastalığa karşı önlemlere harfiyen uymaya çalışıyoruz. 65 ve üzeri yaşlardaki insanlarımızın yani büyüklerimizin bu hastalığa karşı çok dikkatli olması, sokağa çıkmaması gerektiği yönündeki uyarılara ve yasaklara büyük ölçüde uyuluyor. Biz de muhtarlık olarak onların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Muhtarlık olarak 24 saat hizmet esasına göre nöbetleşe hizmet veriyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın uyarılarında belirttiği gibi hep birlikte bu hastalığı yeneceğimize inancımız tam” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı SGK 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
” Foça turizmden hak ettiğini alacak” ” Foça turizmden hak ettiğini alacak”
Bursa'da şehrin göbeğinde sağlık ocağından mahrumlar Bursa'da şehrin göbeğinde sağlık ocağından mahrumlar
Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma Yeni Gölcük Terminali'nde hummalı çalışma