YALVAÇ SAĞIR KÖYÜNDEN TELEFON VE İNTERNET ŞEBEKESİNE İSYAN


Gündem 28.07.2020 00:03:00 0
YALVAÇ SAĞIR KÖYÜNDEN TELEFON VE İNTERNET ŞEBEKESİNE İSYAN

Isparta Yalvaç'a bağlı 23 kilometre uzaklıktaki Sağır köyünde cep telefonu şebekelerinin çekmemesi köylüleri adeta çileden çıkardı. Sevdikleriyle diledikleri gibi görüşemeyen, bir hasta olduğu zaman sağlık ekiplerine güçlük çeken köylüler, coğrafik yapısı nedeniyle tepelik alan arasında kalan köylerine bir şebeke alıcısı kurulmasını istiyorlar. Köylerinin 80 hane ve 220 nüfuslu olduğunu belirten Sağır köyü muhtarı Aydın Karaca, Milletvekillerinden ve yetkililerden acil çözüm beklediklerini söyledi.

 
Hasta olduğunda ya da telefonla görüşmek isteyen herkesin tepeye çıkmak zorunda kaldığını ifade eden Karaca, “Bizim köyde telefon çekmiyor. Gece bir hastamız oluyor, bu tepeye çıkıyoruz. Bazen kurt baskını oluyor. Hangi devirdeyiz. Bizde Türkiye’nin vatandaşıyız. Bizim köyde 80 hane var. En azından 220 nüfusu vardır. 4-5 kilometre çoluk, çocuk tepeye çıkıyoruz. Köyde, evlerin içinde telefon çekmiyor” dedi.
 
Telefon şebekeleri çekmemesi nedeniyle mağdur olduklarını kaydeden köylülerden ve hayvancılık işi uğraşan Ali İhsan Demirtaş de, “80 hanemiz var köyde, aşağı yukarı 220 nüfusumuzu var. Her evde ortalama herkeste telefon var. Telefonla konuşabilmemiz için bir tepeye çıkıp orada konuşabiliyoruz. Kar, kış var. Bayağı mağduruz. Bize bir yardım etsinler” ifadelerini kullandı.
 
“AMBULANS YANLIŞLIKLA BAŞKA KÖYE GİDİYOR”
 
Köyde bir hasta olduğunda çağırdıkları ambulansların başka köye gittiğini ileri süren Muhtar Karaca, “Bir ambulansı arayacağız, 3 kilometreden fazla yürüyüp ondan sonra ambulansı arıyoruz. Kar oluyor, kış oluyor, gece geç saat oluyor, telefonu evimizde kullanabilmek istiyoruz. Bu mağduriyetimizi yetkili kişi ve kuruluşlar duysun istiyoruz. 
 
Burada tepeye çıkıp konuşmak zor oluyor. Bazen ambulansı yönlendireceğiz, ambulans ses kesiliyor başka köye yanlışlıkla gidiyor. Bazen tam derdimizi anlatamıyoruz. yüksek yerlerden başka yerde telefon çekmiyor. Günde defalarca tepelere çıkıyoruz. Telefon ihtiyacı olan herkes tepelere çıkma zorunda kalıyor” Jandarma bizimle irtibat kurmak istediğinde ulaşamıyor ve Köye gelerek tepki gösteriyorlar. İnternet altyapısıda yok internet hizmetinide alamıyoruz şeklinde konuştu.
 
Farklı illerdeki akrabalarını her zaman arayabilme özgürlüğü olmadığını söyleyen Muhtar Karaca, “Bizim akrabalarımız dışarıda çok var. Türkiye'nin her yerinde, Denizli’de, İstanbul’da, Ankara’da, İzmir'de akrabalarımız var. Onları telefon çekmediği için özlüyoruz. Bu tepelere çıkıp onları arıyoruz. Onlar aradıkları zaman ulaşamıyorlar bize. Bayramlarda rahat konuşamıyoruz" dedi.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması SP'li Bursa adayından taahhütlü AK Parti lehine çekilme açıklaması
Bursa halkı, Ramazan pidesi fiyatlarından memnun mu? Bursa halkı, Ramazan pidesi fiyatlarından memnun mu?
Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam Enerji alanındaki stratejik yatırımlara devam
Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı Nevşehir Belediyesi’nden “dolandırıcılık” uyarısı