Sağlık

Sağlık Haberleri

YALVAÇ’TA KORONAVİRÜS PANİĞİ


Sağlık 27.07.2020 13:17:00 0
YALVAÇ’TA KORONAVİRÜS PANİĞİ

Özyalvaç İnternet haber sitesinde şu habere yer verildi:
“Dünyayı kasıp kavuran corona salgını ülkemizin birçok bölgesinde ve Isparta genelinde stabil bir seyir izlerken, son on günde ilçemiz Yalvaç’taki inanılmaz vaka artışı vatandaşlarımızı endişelendiriyor.

Normalleşme sürecinin başlamasıyla şehir dışından gelen çok sayıda hemşehrimiz ve Yalvaç’taki vatandaşlarımızın şehir dışı temaslarının sıklaşmasıyla, son on günde ilçemizde yaşanan corona pozitif vaka patlaması, bir kamu sağlığı tehdidi haline geldi.

Alınan gayrıresmi bilgilere göre son on günde 60’ın üzerinde pozitif vaka tespiti yapılması, bunun yanında onlarca filyasyon takibi altında vatandaşımızın bulunması, bunlara rağmen geniş kapsamlı tedbirler alınmaması endişe yaratıyor.

Kaymakam ve emniyet müdürü değişimi, jandarma komutanının geçici görevle Suriye’de bulunması gibi nedenlerle ilçe yönetiminde koordinasyon konusunda sıkıntı yaşandığını belirten vatandaşlar, “Hiç vaka yokken alınan tedbirlerin, bu kadar vaka varken uygulanmadığını görüyoruz. Şu anda herkes çok tedirgin, ama yeterli düzeyde tedbir olmadığını düşünüyoruz. Sağlık görevlilerimiz insan üstü şekilde çalışıyor, ama bu şekilde vaka artışına onlar da cevap veremez hale geldiler. Bu büyük bir kamu sağlığı sorunu haline gelmiştir. Başta milletvekillerimiz Süreyya Bilgiç, Recep Özel ve Uğur Gökgöz, Isparta Valimiz Ömer Seymenoğlu ve sağlık yöneticilerimizin Yalvaç’taki durumu ele alarak etkin çözüm üretmelerini istiyoruz. Lütfen sesimizi duysunlar.” çağrısında bulundular.

Biz de vatandaşımızın bu taleplerini ilgililerin dikkatine sunuyoruz.”

Antalya’da yaban keçisi avlayanlara rekor ceza: 973 bin TL Antalya’da koruma altındaki yaban keçisini avladıkları belirlenen 2 kişiye, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince yapılan denetimler sonucu Kara Avcılığı Kanunu kapsamında toplam 973 bin 238 TL idari para cezası kesildi.
Yenilebilir sanılan her 3 mantardan 1’i hastanelik edebilir Antalya Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Süleyman İbze, doğada “yenilebilir” olarak bilinen mantarların önemli bir bölümünün zehirli olduğuna dikkat çekerek, “Yenilebilir denilen her 3 mantardan 1’i si
Daşdöner tarafından GAR taksi esnafının park sorunu çözüldü GAR Taksi esnafının uzun süredir yaşadığı park yeri sorunu, Şoförler Odası Başkan Adayı Faruk Daşdöner’in girişimleri ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatıyla kısa sürede çözüme kavuştu.
Antalya’da Girişimci Kadınlara Güçlü Destek AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Halkbank katkılarıyla Antalya’da düzenlenen “Yükselen Kadınlar: Kendi İşim, Benim İzim” projesi kapsamında gerçekleştirilen programa, milletvekilleri Mu
Ülkü Ocakları Kaş, Regaip Kandili’nde birlik mesajı verdi Regaip Kandili vesilesiyle Ülkü Ocakları Kaş İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Kur’an Tilaveti ve yemek programı, ülkücülerin yoğun katılımıyla birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirildi.