Sağlık

Sağlık Haberleri

YALVAÇ’TA KORONAVİRÜS PANİĞİ


Sağlık 27.07.2020 13:17:00 0
YALVAÇ’TA KORONAVİRÜS PANİĞİ

Özyalvaç İnternet haber sitesinde şu habere yer verildi:
“Dünyayı kasıp kavuran corona salgını ülkemizin birçok bölgesinde ve Isparta genelinde stabil bir seyir izlerken, son on günde ilçemiz Yalvaç’taki inanılmaz vaka artışı vatandaşlarımızı endişelendiriyor.

Normalleşme sürecinin başlamasıyla şehir dışından gelen çok sayıda hemşehrimiz ve Yalvaç’taki vatandaşlarımızın şehir dışı temaslarının sıklaşmasıyla, son on günde ilçemizde yaşanan corona pozitif vaka patlaması, bir kamu sağlığı tehdidi haline geldi.

Alınan gayrıresmi bilgilere göre son on günde 60’ın üzerinde pozitif vaka tespiti yapılması, bunun yanında onlarca filyasyon takibi altında vatandaşımızın bulunması, bunlara rağmen geniş kapsamlı tedbirler alınmaması endişe yaratıyor.

Kaymakam ve emniyet müdürü değişimi, jandarma komutanının geçici görevle Suriye’de bulunması gibi nedenlerle ilçe yönetiminde koordinasyon konusunda sıkıntı yaşandığını belirten vatandaşlar, “Hiç vaka yokken alınan tedbirlerin, bu kadar vaka varken uygulanmadığını görüyoruz. Şu anda herkes çok tedirgin, ama yeterli düzeyde tedbir olmadığını düşünüyoruz. Sağlık görevlilerimiz insan üstü şekilde çalışıyor, ama bu şekilde vaka artışına onlar da cevap veremez hale geldiler. Bu büyük bir kamu sağlığı sorunu haline gelmiştir. Başta milletvekillerimiz Süreyya Bilgiç, Recep Özel ve Uğur Gökgöz, Isparta Valimiz Ömer Seymenoğlu ve sağlık yöneticilerimizin Yalvaç’taki durumu ele alarak etkin çözüm üretmelerini istiyoruz. Lütfen sesimizi duysunlar.” çağrısında bulundular.

Biz de vatandaşımızın bu taleplerini ilgililerin dikkatine sunuyoruz.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü