YALVAÇ’TA TÜRKİYE’YE ÖRNEK GİRİŞİM “MESELE YALVAÇ İSE GERİSİ TEFERRUATTIR”


Gündem 7.11.2019 22:52:00 0
YALVAÇ’TA TÜRKİYE’YE ÖRNEK GİRİŞİM “MESELE YALVAÇ İSE GERİSİ TEFERRUATTIR”

Yalvaç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Toplantı Salonu’nda saat 20.00’de başlayan toplantıya Yalvaç Kaymakam Vekili, Gelendost Kaymakamı Mehmet Kılıç başta olmak üzere Yalvaç’ta kamu kurumu, sivil toplum örgütü yönetici ve temsilcileri, muhtarlar ve gönüllülerden oluşan yaklaşık yüz kişilik bir grup katılım gösterdi.

Moderatörlüğünü Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden Dr.Öğr.Üyesi Bülent Özgül’ün yaptığı toplantıya Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, İşadamı Mustafa Büyükkutlu, Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı Alperen Mustafa Özer, CHP Yalvaç İlçe Başkanı Hasan Tercan Özgül, MHP Yalvaç İlçe Başkanı Ali Osman Sönmez, İyi Parti Yalvaç İlçe Başkanı Fikret Çalışkan, Saadet Partisi Yalvaç İlçe Başkanı Hasan Aksoy, DP GİK Üyesi Durmuş Ali Karip, Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız, İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Sektioğlu, Kadir Elbengili, Salih Başar, Yalvaç Belediye Meclisi Üyeleri, Yalvaç TSO Başkanı Yalçın Kurucu, Yalvaç Ziraat Odası Başkanı Ali Sarıpınar, Yalvaç Esnaf SKKK Başkanı Sürmeli Yağcı, esnaf odalarının başkanları, Yalvaç Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Bekmezci ve merkez mahalle muhtarları, köy muhtarlarını temsilen Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin muhtar üyeleri, kamu kurumlarının yöneticileri, YALGİAD Başkanı Mücahit Özdemir, bazı işadamları ve gönüllüler katılım gösterdi.

Yaklaşık üç saat süren toplantıda ilk olarak, YALVAÇ ÇALIŞMA GRUBU’nun tanıtımı yapıldı. Dr.Öğr.Üyesi Bülent Özgül, YALVAÇ ÇALIŞMA GRUBU’nun neden kurulduğunu ve neler yapmayı hedeflediğini katılımcılara aktardı.

Yalvaç’ımızın sorunlarının tartışılarak, birlik ve beraberlik içerisinde çözüm ve önerilerin dile getirileceği bir platform olması hedeflenen YALVAÇ ÇALIŞMA GRUBU, ilçemizde görev yapan seçilmiş ve atanmış yönetici ve temsilciler ile konusunda uzman ve Yalvaç için gönüllü çalışacak isimleri bir araya getirerek ilçemizin gelişimine katkı sunulmasını hedeflediğini belirten Özgül, grupla ilgili şu bilgileri verdi:

“İlçemizin ekonomi, sosyal hayat, eğitim, kültür, tarım, turizm, sağlık, vb. gibi her türlü alanlarda yaşadığı sorunların dile getirilerek çözüm önerilerinin tartışıldığı bir platform oluşturup karar alıcı ve yöneticilerin elini güçlendirmeyi hedefleyen YALVAÇ ÇALIŞMA GRUBU, dört ayrı çalışma grubuyla faaliyet göstermeyi hedeflemektedir.

YALVAÇ ÇALIŞMA GRUBU’nun kurulma nedeni, yerel sorunların tespiti ve en doğru çözüm önerilerine demokratik katılımcı bir anlayışla ulaşarak, “Mevzu Yalvaç ise gerisi teferruattır” anlayışıyla siyaset ve gruplar üstü bir yaklaşımla ilçemizin sosyoekonomik gelişimine katkı sunmaktır. Takdir edilir ki, yerel sorunların çözümünde kurumlar arası işbirliği ve etkileşim bir zorunluluktur. Kurumlar ve gruplar arası diyalog ve işbirliği ile; birçok sorunun çözümü, yeni ve farklı önerilerle şehre katkı üretecek fikirlere ulaşılması mümkün olacaktır.

YALVAÇ ÇALIŞMA GRUBU’nun kuruluşu, aslında Yalvaç’ta uzun süredir dillendirilen ve talep edilen bir sürecin sonunda uzlaşıyla oluşmuştur. Çeşitli ortamlarda dillendirilen bu istek, değerli hayırsever işadamı büyüğümüz Mustafa Büyükkutlu’nun öncülüğünde geçtiğimiz hafta sonu Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odamızda bir araya gelen çalışma grubu tarafından somutlaştırılarak buradaki hazirunun değerlendirme ve onayına sunulmuştur.

Çalışma grubunun işleyişi için dört ayrı çalışma grubu yapısının oluşturulması planlanmıştır.

YALVAÇ ÇALIŞMA GRUBU, şu an burada bulunan ve çeşitli şekillerde seçilmiş, atanmış yönetici ve temsilciler ile konularında uzman ve şehrimizin gelişimine katkı sunabilecek gönüllü isimlerden oluşmaktadır. Bu platformun yılda bir ya da iki kez (Haziran ve/veya Aralık ayları) bir araya getirilmesi planlanmaktadır.

Platformun ikinci çalışma grubu İstişare Grubu olarak tasarlanmıştır. Bu grupta yer alması düşünülen kurum yetkililerinin şu isimler olması düşünülmektedir:

1- Yalvaç Kaymakamı,

2- Yalvaç Belediye Başkanı,

3- Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı,

4- Yalvaç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı,

5/6/7/8/9- Yalvaç’taki esnaf odalarının başkanları,

10- Yalvaç Ziraat Odası Başkanı,

11- Yalvaç’taki tarımsal birlik ve kooperatiflerin başkanlarını temsilen bir isim,

12- Yalvaç Muhtarlar Derneği Başkanı,

13- İl Genel Meclisi Üyelerini temsilen bir isim,

14- Yalvaç Belediye Meclisi Üyelerini temsilen bir isim,

15- İşadamlarını temsilen Mustafa Büyükkutlu,

16/17/18/19- TBMM’de grubu bulunan partilerin ilçe başkanları (Ak Parti, CHP, MHP, İyi Parti)

20- Şehrimizdeki engelli derneklerini temsilen bir isim,

21/22/23/24- KAGİK (Kadın Girişimciler Kurulu) Üyeleri,

25- Genç Girişimciler Kurulu’nu temsilen bir isim,

26- Pisidia Antiokheia Kazı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Özhanlı,

27- Köy muhtarlarını temsilen Köylere Hizmet Götürme Birliği muhtar üyelerinden bir isim.

Taslak olarak yukarıda zikredilen isimlerden oluşan İstişare Grubu, öneriler doğrultusunda şekillendirilebilecektir. Bu grup yılda dört kez (Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim ayları) bir araya gelerek çalışacaktır.

Platformun üçünü çalışma grubu Yürütme Kurulu olarak tasarlanmıştır. Bu kurulda yer alması düşünülen kurum yetkililerinin şu isimler olması düşünülmektedir:

1- Yalvaç Kaymakamı,

2- Yalvaç Belediye Başkanı,

3- Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı,

4- Yalvaç Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı,

5- Yalvaç Ziraat Odası Başkanı,

6- Hükümeti temsilen Ak Parti Yalvaç İlçe Başkanı,

7- İstişare Grubu’nu temsilen üstte zikredilen altı ismin dışında kalan 21 kişiden seçilen bir isim.

Toplam 7 kişiden oluşacak Yürütme Kurulu, YALVAÇ ÇALIŞMA GRUBU’ndaki diğer çalışma gruplarında alınan karar, öneri ve istekleri somut olarak hayata geçirecek grup olup, ayda bir kez toplanacak ve kamuyu bilgilendirecektir.

YALVAÇ ÇALIŞMA GRUBU kapsamında oluşturulması düşünülen dördüncü ekip olan Danışmanlık Grupları, yapılacak değerlendirmeler sonucunda, şehrimizi ilgilendiren sektör ve uzmanlık alanlarında ihtiyaç duyulan hususlarda oluşturulacaktır. Sanayi, eğitim, sağlık, tarım, turizm, kültür, vb. gibi alanlarda oluşacak Danışmanlık Grupları, Yürütme Kurulu’na bağlı olarak bilgi ve danışmanlık desteği sunmak üzere çalışacaktır.

YALVAÇ ÇALIŞMA GRUBU’nun sekreteryası Yalvaç Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Oğuz Kodal ve personeli tarafından yürütülecektir. YALVAÇ ÇALIŞMA GRUBU’nda tartışılacak konular, çözümler ve öneriler kayıt altına alınarak kurum ve kuruluşlarımız için yol gösterici ve yönlendirici olacak, Yalvaç’ın bir güç birliği içinde hareket etmesini sağlamayı hedefleyecektir.

Bizler, tek amacı Yalvaç’ımızı daha ileriye götürmek ve hepimizin yuvası olan bu şehri daha güzel, yaşanılır, müreffeh ve kalkınmış bir belde haline getirmek olan bir heyet olarak daha iyiyi ve daha güzeli hep birlikte arayacak ve hep birlikte karar alacağız. Başta siyasi olmak her türlü farklılıklarımızı bir kenara bırakarak “Mesele Yalvaç ise gerisi teferruattır” diyerek şehrimiz için çalışan her kurum ve yöneticimizin yanında olacak, verdikleri çalışma mücadelesinde bir ve beraber olarak Yalvaç’ımız için mücadele edeceğiz.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor