YAMAHA 2020 YILINDA YENİ MODELLERİ VE PROJELERİ İLE İDDİALI


Gündem 27.02.2020 00:46:00 0
YAMAHA 2020 YILINDA YENİ MODELLERİ VE PROJELERİ İLE İDDİALI

Motobikeİstanbul 2020, 20-23 Şubat tarihleri arasında İstanbulFuar Merkezi'nde motosiklet severleri ağırlıyor. 800 m2 alanda fuarın engözde standı ile yeni modellerini görücüye çıkaran Yamaha, 44 adet motosikletve zengin aksesuar çeşitleri ile ilgi odağı oldu. Yamaha müziğin canlıperformans sergilediği stantta Dünya Süper Sport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu,Dünya Superbike Şampiyonası’nda mücadele eden ve 2020’de Pata Yamaha takımıylabirlikte yarışacak olan Toprak Razgatlıoğlu ve Dünya Supersport 300Şampiyonası’nda Türkiye’yi başarıyla temsil edecek Bahattin Sofuoğlu motosiklettutkunlarıyla buluştu.

Kandofelsefesi ile etkileyici tasarımlar ve öncü teknolojiler geliştirmeye odaklananYamaha, 2020 yılında da yeni projeleri ve modelleri ile sektörüheyecanlandırmaya devam ediyor. Yeni Tricity 300, ile yenilenen Tracer 700 veMT-25’in yanı sıra TMAX Tech MAX, FJR1300AE Ultimate Edition’ı ilk kez Motobike’da görücüye çıkaran Yamaha yoğunilgi ile karşılaştı. Yeni aksesuarları ve modelleri ile sektörde iddiasınısürdüren marka, 2020 yılı yaklaşımını‘müşteriye yeni deneyimler sunarak sanatsal bir yaklaşımla yaşamını zenginleştirmek’olarak belirledi.

Değişenmüşteri ihtiyaçlarına göre farklılaşacağız...

Yeni projelerile 2020 yılında yeni hedeflere odaklandıklarını ifade eden Yamaha MotorTürkiye Genel Müdürü Bora Berker Cansever ‘üründen hizmet ve projelere yaptığımız her şey Kando felsefesinedayalıdırYamaha olarak bu felsefeyibenimsememizdeki amaç, tüm dünyadainsanların yaşamını zenginleştiren sınırsız heyecan ve derin bir tatmin duygusuyaratma arzusudur. 2019 yılında sektördefark yaratan, geliştiren ve yeni kullanıcıları sektöre kazandıran etkileyici hizmetlerve projeler gerçekleştirdik. Müşterilerimize satın alma anından satış sonrasıhizmetlere kadar eşsiz deneyim yaşatmaya yönelik başlattığımız “Kurumsal DönüşümProjesi” VI’ı büyük oranında tamamladık. 2020 yılında yenilikçi yaklaşımlarla bayive müşteri tarafında hizmetlerimizi geliştirmeye ve iyileştirmeyedaha fazla yöneleceğiz. Müşteriihtiyaçlarını en iyi şekilde belirleyip, iyi takip ederek ve ne istediğini öncedenalarak maksimum hizmeti sunmaya odaklanacağız.2020 yılı yaklaşımımız ‘müşteriye yeni deneyimler sunarak sanatsal bir yaklaşımla yaşamınızenginleştirmek’ şeklinde. Buyaklaşım, aslında üründen hizmete, yeni modellerden proje ve yatırımlara çokbüyük bir vaadi ortaya koyuyor. Yamaha Motor Türkiye olarak yeni ürün vemodellerimiz, duygulara dokunan hizmet yaklaşımımız ve projelerimizle 2020yılında da iddialıyız.Gururduyduğumuz mirasımızla, teknik kusursuzluğun, bestecilerin ve sanatçılarıngösterdiği duygusal ifadenin birleşimini koruyoruz. Kando’nun mihenk taşı olanbu konsepte ‘Mühendislik Sanatı’ diyoruz.’ dedi.

2019 yılındayasal mevzuatlar ve vergi uygulamaları nedeniyle müşteri talebinde %7’lik birdüşüş yaşandı. Sektördeki bu daralma ne yazık ki beklenenden fazla oldu. 250 ccaltı modellere uygulanan koruma politikası, pazarın gelişmesini ve sunulanürünlerin çeşitliliğini kısıtlıyor. 2019 yılında Türkiye’deki motosikletkullanıcıları daha düşük segment ürünlere yöneldi, 250cc altı ve özellikle 50ccürünlere bir talep kayması yaşandı. Yamaha, Kando felsefesi doğrultusunda eniyi deneyimi sunma arzusu ile pazarın ihtiyaçlarına yönelik ürünlerimüşterileri ile buluşturdu. Tümsegmentlerde pazar payları ve satış adetlerinde artış sağlayan Yamaha, 2019yılını yaklaşık %40 büyüme ve 14 bin adetlik satışla kapattı. Türkiye’de %9’lukpazar payına sahip olan marka, adet bazında 4, ciro bazında 2. sırada yeralıyor. Orta segmentte pazarı domine eden Yamaha, % 60’lık pazar payına sahip,satılan her 10 motosikletten 6’sı Yamaha marka... 2019 yılında pazar % 7küçüldü, 200 bin adet satış 150 bine düştü. Pazar büyüklüğü yaklaşık 1,5 milyarTL.

Yamaha güvencesi ile sektörde fark yaratan hizmet ve projeler

Yenilikçiçözümlerle tüketici ihtiyaçlarına doğru odaklanarak müşterileriylesürdürülebilir ilişkiler kurmayı hedefleyen Yamaha garantiden, kasko ve finansmanfırsatlarına kadar birçok hizmeti marka çatısı altında topluyor. Motosikletseverlerin tutkularını sınırsız kilometre güvencesine alarak uzatılmış Yamaha Garantisihizmeti ile standart fabrika garantisini 5 yıla kadar uzatma imkanı sunuyor. AyrıcaYamaha Finans hizmeti ile satın alma süreçlerinde müşteriye kolaylık sağlayacakfinansman destekleri ile uygun finansman fırsatları sunarak satın almasüreçlerinde müşterisinin yanında oluyor. Yamaha Kasko ise esnek koşullardaavantajlı kasko seçenekleri ve rekabetçi fiyatlarıyla geniş kapsamlı korumasağlıyor.

Kenan Sofuoğlu ‘ilk yılımızda dünya pistlerinebaşarılı gençler kazandırdık’

Motobike 2020Fuarında Yamaha standında açıklama yapan Dünya Süper Sport Şampiyonu KenanSofuoğlu ‘Motosiklete ilgi her geçen yılartıyor. Geçen yıl Yamaha Motor Türkiye ile birlikte başlattığımız bLU cRU ‘Yeni Nesil Yarışçı Yetiştirme Programı’ ilk yılını başarı iletamamladı. Çok büyük bir ilgi ile karşılaştık. Yaptığımız projelerin sonuçlarıiyi, ilgi yoğun olunca daha fazla motive oluyoruz. Böyle bir projeyi Yamaha’nındestekliyor olması gençlerin dünya pistlerinde yarışabilmeleri açısından çokönemli bir fırsat. Yamaha’nın verdiği destek sayesinde bir Türk sporcu dünyapistlerinde yarışma fırsatı buldu. Bu spora destek veren herkesin yanındayım vegenç yeteneklere sahip çıktığı için Yamaha’ya özellikle teşekkür etmekistiyorum .Biz sektörü geliştirmeye, yeni projeler ile gençlerin ilgisiniartırmaya devam edeceğiz. 2020 yılından umutluyuz. Dünya Superbike Şampiyonası’nda mücadele edecek ve 2020’de PataYamaha takımıyla birlikte yarışacak olan Toprak Razgatlıoğlu ve DünyaSupersport 300 Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek Bahattin Sofuoğlu’ndanbaşarılı dereceler bekliyoruz’ dedi.

Yamaha genç yeteneklerin yanında olmaya devam edecek

İlk yılındadünya pistlerinde yarışacak yeni bir yarışçı kazandıran Yamaha Motor’un yeninesil yarışçı yetiştirme programı bLU cRU, 2020 yılında da yetenek arayışınadevam ediyor. 2019 yılında yaklaşık 700 gencin başvurduğu program kapsamında, 72 genç Yamaha’danuluslararası standartlarda eğitim alma fırsatı yakaladı. Yamaha Motor TürkiyeGenel Müdürü Bora Berker Cansever, 2020’de de devam edecek olan bLU cRU projesiile ilgili ‘Yarışmak DNA’mızda var. Biz70 yıldır Yamaha olarak sınıfının en hızlı motosikletlerini üretip, yarışlarkazanıyoruz. Artık bu heyecanımızı genç yeteneklerle paylaşarak hayallerinedokunma fırsatı sunuyoruz. Dünya Şampiyonu yarışçılarla bir araya getirip,piste çıkmalarına, bu alanda eğitim almalarına destek oluyoruz. Bu gençlerarasından başarılı olanlara uluslararası yarışlarda Türkiye’yi temsil etmeyekadar gidecek yolun kapılarını açıyoruz.’ dedi.

YeniTracer 700 Sport Touring sınıfında çığır açacak

Teknolojisive cesur tasarımıyla uzun mesafeli yolculuklarda konforlu bir sürüş keyfi sunanTracer700, yenilenen tasarımıyla ilk kez Motobike’da meraklıları ilebuluşacak. Sport Touring motosikletleri ailesine ait Tracer 700,dinamik bir yeni görünüm, sınıfındaki en iyi güç/ağırlık oranı, iyileştirilmişergonomi ve genel olarak daha yüksek donanım seviyesi ile geliştirildi. 689 cc2 silindirli CP2 motorun ilk Euro5 modelinden güç alan 2020 modeli, sport tourerkonseptinde çığır açmaya hazırlanıyor.

Gelmiş en agresif MT geliyor

İlk olarak 2013yılında piyasaya sürülen Hyper Naked segmentine ait ikonik MT-09, 2020 modelMT-25 ile birlikte radikal ve agresif yeni görünümüne kavuşuyor. Gelişmiş yeniteknolojilerin sağladığı avantajlar ve daha yüksek teknik özellikler ile dahagüçlü hale gelen MT-25, yırtıcı bir görünüm veren ve damarlarındaki saf MTDNA'sını vurgulayan eğimli çift gözlü sinyal lambalarına sahip olan agresifyeni yüzü sayesinde gelmiş geçmiş en güçlü MT olarak dikkat çekiyor. Bu yeni nesilHyper Naked'ın kalbinde, sınıfının en gelişmiş motorlarından biri olup, bazıtek silindirli modellere kıyasla daha düşük devirde çok daha yumuşak bir hissunan dengeli 2 silindirli bir yapılandırmaya sahiptir.

En yüksek performanslı sportif scooter: TMAXTech MAX

Sınırlarısürekli olarak zorlayan ve en yüksek müşteri beklentilerini bile aşan Yamaha,sınıfında lider sportif scooter TMAX Tech MAX’i daha yüksek performansladonatıyor. Daha güçlü hızlanma kabiliyeti sunan yüksek hacimli 560 cc motordangüç alan ve dinamik ve çevik yeni gövde tasarımına sahip 2020 TMAX, motosiklettarzı hız ve yol tutuşu sunan, üstün esneklik ve kullanıcı dostu çalışmaözellikleri olan, en yüksek performanslı sportif scooter olarak dikkat çekiyor.Sportif scooter segmentindeki tüm modeller arasında en yüksek standartdonanımları sunan TMAX Tech MAX performans, statü, yol tutuşu, sürüş kalitesive işlev açısından en iyisini isteyen sürücüleri hedefliyor. Elektrikliayarlanabilir ön cam, hız sabitleyici, ısıtmalı elcikler ve sele, ayarlanabilirarka süspansiyon ile TMAX Tech MAX ile her yolculuk daha konforlu hale geliyor.

Tricity 300: Şehirdeki Enİyi Ulaşım Çözümü

UrbanMobility dünyasının öncü markası Yamaha, ilk olarak 2014 yılında piyasayasürülen Tricity 125’den sonra 2020’de yeni Tricity 300’ü piyasaya sunuyor. Trafikyoğunluğunun artması, yüksek ulaşım maliyetleri, pahalı otoparklar ve birçokşehirde yeni gelen ek sürüş ücretleri ile birlikte, günlük ulaşımı otomobil ileyapmak gittikçe daha zor ve maliyetli hale geliyor. Artık birçok kişi içinşehir merkezine kişisel araçları ile girmek uygulanabilir bir seçenek değil.Yüksek maliyetlerin yanı sıra, otomobil ile yapılan günlük yolculuklar zamanında boşa harcanmasına neden oluyor.

Yenitasarımda üstün bir çeviklik sunan hafif şasiye odaklanan Yamaha tasarımcıları,Tricity 300 ile iki veya üç tekerlekli araç deneyimi olmayan veya çok azdeneyimi olan yeni nesil sürücülere hitap ediyor.

FJR1300AE Ultimate Edition: Efsanevi motosiklete saygı duruşu

Touring modellerindemükemmellik açısından standartları belirleyen ve en iyi yüksek kapasiteli sporttourer modeli haline gelen FJR, özel bir boya ve çeşitli üst düzey özellikleresahip olan iki adet yeni 2020 yılı modeli ile sınıfındaki en kaliteli, heyecanverici deneyimi sunuyor. EU5'in devreye alınması nedeniyle, Yamaha efsanevimotosikletinin son nesli olan FJR1300AE Ultimate Edition'ı piyasaya sürüyor veçıkışından neredeyse 20 yıl sonra bu efsanevi motosiklete saygı duruşundabulunuyor.

FJRsürücüleri, bu yüksek donanımlı motosikletin sportif ancak asla eskimeyentarzını benimseyen deneyimli sürücülerdir. Yamaha'nın tasarım ekibi de yeni UltimateEdition renk düzeni ile motosikletin övgüyü hak eden özel karakterini korumakiçin özen gösteriyor. Karenajlar amaca uygun tourer görüntüsünü güçlendiren vemotosikletin aerodinamik hatlarını vurgulayan özel bir siyah renge boyanıyor.25 litrelik yakıt deposunun önünden arkasına devam eden kalın altın rengi şeritise etkileyici görüntüye katkıda bulunuyor. FJR logolu ve altın renkli hafif üçkollu alaşımlı jantlar, Ultimate Edition modellerine efsanevi statüsünü mükemmelbir şekilde aktaran özel ve dramatik bir görünüm katıyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi Başkan Yalçın öğrencilerin tiyatro gösterisini izledi
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası
Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu