Yaptığı ödül mamalarıyla ekonomiye katkı sağlıyor


Gündem 1.11.2021 09:30:00 0
Yaptığı ödül mamalarıyla ekonomiye katkı sağlıyor

İzmirli tanınmış iş insanı Mehmet Nezir Aktaşın yurt dışından temin ettiği hayvan organları, ülkede ödül mamasına dönüştürülüyor. Yurt dışına ihraç edilen katma değeri yüksek ürün, ekonomiye katkı sağlıyor.

First Medya (İZMİR)- İzmir Serbest Bölge'de 7 bin metrekare kapalı alanda modern koyun bağırsağı üretim tesisi olan MNA-CA markasının kurucusu Mehmet Nezir Aktaş, köpek ödül mamaları üretiyor. Hijyen kurallarına uygun üretilen ödül mamalarının tescilcilli ve antibakteriyel olduğunu kaydedildi.

Mamaların hayvanların sağlığına iyi geldiğini söyleyen Aktaş, “Köpeklerimizin nefes, ağız ve diş sağlığı için koruyucu bir ürün. Ayrıca kalp atışlarını düzenleyip akciğerlere de iyi geliyor. ABD ve Kanada başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkesine ihracat yapıyoruz Avrupa ülkelerindeki hayvanseverlerden de ilgi var. Dana'nın erkeklik organından elde ettiğimiz için hammaddeyi temin etmede sorunlar yaşıyoruz. Bu yüzden hammaddeyi Afrika'da 5 ülkeden ve Orta Asya'da ise. Bişkek'ten elde ediyoruz" dedi. Hammadde kolaylığı sağlanırsa Türkiye için önemli bir ürün ortaya çıkacağını belirten  Aktaş, “Şu an yaklaşık 70-80 milyon dolar geliri var. Ancak belirttiğim gibi hammaddeye ulaşımda kolaylık sağlanması gerekiyor. Yükte hafif pahada ağır bir ürün. Bu yüzden de ülkemize getirisi çok fazla olacaktır" dedi.
 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı