Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına Bekir Şahin seçildi


Gündem 6.06.2020 01:07:00 0
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına Bekir Şahin seçildi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına Bekir Şahin'in seçilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca aday gösterilen Yargıtay Daire Başkanı Bekir Şahin seçildi.

 

 

BEKİR ŞAHİN KİMDİR?

1960 Çorum doğumlu olan Bekir Şahin, Çorum İmam Hatip Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. İzmir ve Çorum hakim adayı olarak mesleğe başlayan Şahin, Ağrı Doğubayazatı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Adana Hakimliği ve Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevini yürüttü.

HAKİM VE SAVCI ATAMALARI RESMİ GAZETE'DE

2013 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Şahin, Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 2019'da Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi Başkanlığı'na seçilmişti.

Hakimler ve Savcılar Kurulunca, ad çekme sonucuna göre 1379 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adayının atanmalarına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yer alan Hakimler ve Savcılar Kuruluna ait atama kararına göre, 1379 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adayının ataması, 20 Mayıs'ta yapılan ad çekme sonucunda gerçekleştirildi.

AA'nın haberine göre; söz konusu atamalar, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 13. maddesi gereğince yapıldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor