Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonundan şefkat ziyareti


Gündem 3.11.2022 18:30:00 0
Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonundan şefkat ziyareti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, "BM, nüfusunun yüzde 10u 65 yaşın üzerinde olan toplumları, yaşlı toplum olarak kabul ediyor ve biz artık Türkiye olarak bu kategoriye girmiş bir ülkeyiz." dedi.

ANKARA (İGFA) - TBMM Yaşlıların Sorunlarını Araştırma Komisyonu, huzurevi ve şefkat evi ziyareti gerçekleştirdi.

Komisyon Başkanı Kaya ve komisyon üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Rüzgarlı Şefkat Evi ve Seyranbağları Huzurevinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak Rüzgarlı Sokaktaki şefkat evini ziyaret eden heyet, burada Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Faruk Çınkıdan bilgi aldı.

Daha sonra Seyranbağları Huzurevine geçen komisyon üyeleri, yaşlılarla sohbet etti, sorunlarını dinledi. Komisyon, Ankara Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit ve Huzurevi Müdürü Nurhan Yeşilyurttan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Komisyon Başkanı Erol Kaya, komisyon olarak bugüne kadar sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri ve kurum temsilcilerini dinlediklerini belirterek, "Türkiyede yapılan çalışmalara ilişkin aşağı yukarı zihnimizde bir çerçeve oluştu. Buradan yola çıkarak dinleyemediğimiz Türkiyede faaliyette bulunan bütün kurumlarımızın tamamına bir yazı yazarak, çalışmalarını ve bize önerilerini aldık. Artık raporumuzu yazmaya başladık, yavaş yavaş raporumuz şekilleniyor." dedi.

Türkiyenin yaşlı nüfus gerçeği ile yüzleşmesini sağlamaya çalıştıklarını aktaran Kaya, şöyle konuştu:

"Türkiyede yaşlılık sorunu, milli bir sorun ve bu sorunun güçlü bir şekilde hissedilmesiyle ilgili bir çalışmayı tamamlamaya çalışıyoruz. BM, nüfusunun yüzde 10u 65 yaşın üzerinde olan toplumları yaşlı toplum olarak kabul ediyor ve biz artık Türkiye olarak bu kategoriye girmiş bir ülkeyiz. Sinop gibi Kastamonu gibi yaşlı nüfusunun çok olduğu şehirlerimiz, Hakkari, Şırnak gibi de nüfusu çok genç olan şehirlerimiz var. Ama bir gerçek var ki Türkiyenin yaşlılık gibi bir sorunu var. Daha doğrusu ömrün uzadığı, doğurganlığın azaldığı bir tablo ile karşı karşıyayız. Verilerimizi sağlıklı bir şekilde elde etmek ve hükümetimize özellikle bir yol haritası niteliğinde raporu sunmak istiyoruz. Türkiye, 2023 seçimlerine giderken, bütün siyasi partilerimiz kendi seçim beyannamelerini hazırlarken, güçlü bir şekilde, bütün milletvekillerimizden de benim beklediğim bu, kendi gündemlerine bunu alması ve Türkiye gündemine daha güçlü bir şekilde gelmesini sağlamak olacaktır."

Türkiyede 8 milyon yaşlı bulunduğunu hatırlatan Kaya, 45-65 bandında ise 19 milyon kişi bulunduğunu bildirdi.


Uludağ Enerji Hatay’ı unutmadı! Uludağ Enerji Hatay’ı unutmadı!
Kocaeli'de ilkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği Kocaeli'de ilkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği
Fatma teyzenin imdadına Zabıta yetişti Fatma teyzenin imdadına Zabıta yetişti
Güzelbahçe'de Karadeniz rüzgarı Güzelbahçe'de Karadeniz rüzgarı
Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor