“Yaya Güvenliğinin Bekçisiyiz”


Yaşam 3.10.2019 00:23:00 0
“Yaya Güvenliğinin Bekçisiyiz”
İçişleri Bakanlığımız tarafından 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesinin ardından başlatılan "Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın" kampanyası kapsamında Ülke genelinde bugün 81 İlde eş zamanlı “Yaya Güvenliğinin Bekçisiyiz” sloganı ile yeni bir farkındalık programı düzenlendi.
 
Burdur Valiliğimiz koordinesinde başta kolluk birimleri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumların katkıları ile İl Merkezi ve 10 İlçe merkezinde “Yaya Güvenliğinin Bekçisiyiz” etkinliği gerçekleştirildi. 
 
İl merkezinde Gazi İlkokulunun bulunduğu caddede gerçekleşen programa başta Vali Hasan Şıldak ve İl protokolü olmak üzere öğrenciler, engelli vatandaşlarımız ve aileleri huzur evi sakinleri ve vatandaşlar katıldı. 
 
Düzenlenen etkinlikte Gazi İlkokulu ve Şehit Akif Altay Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. 
 
Program kapsamında Vali Hasan Şıldak ve öğrenciler tarafından araç sürücülerine konu ile ilgili hazırlanan broşürler dağıtılarak yaya önceliğine dikkat etmeleri, kurallara uymaları yönünde uyarılar yapıldı.  
 
Programın son bölümünde Vali Hasan Şıldak konuşmasının ardından emniyet ve jandarma birimlerinin stantlarını ziyaret etti.
 
Vali Hasan Şıldak programda yaptığı konuşmada; “Bugün güzel bir etkinliği birlikte gerçekleştiriyoruz. İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla ve bizzat Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun en önem verdiği konulardan biri olarak trafik güvenliği ve trafik eğitiminin, trafik bilincinin bütün toplumumuzda yaygınlaştırılması, bu farkındalığın oluşturulması amacıyla şu anda saat 13.00-15.00 arasında 81 ilimiz ve bütün ilçelerimizde Türkiye genelinde bu etkinlik düzenleniyor. 
 
TRAFİK HAYATIMIZIN ÇOK ÖNEMLİ BİR PARÇASI
İçişleri Bakanlığı olarak trafik konusunda tıpkı uyuşturucu ile mücadelede olduğu gibi, tıpkı terörle mücadelede olduğu gibi kararlı bir şekilde ve eş zamanlı bu etkinliklerle toplumumuzdaki bilinç düzeyini yükseltmeye çalışıyor. Her türlü müeyyideyi, her türlü cezayı uygulamak, kurallara uymayanları uyarmak ve denetlemek elbette ki bizim görevimiz. Bunu yapıyoruz. Emniyet birimlerimiz, Jandarma birimlerimiz olarak, ama trafik aslında bir kültür meselesi, bir bilinçlenme meselesi. Toplum olarak bunu benimseyip, kabullenip uygulama meselesi. Biz inanıyoruz ki burada bulunan miniklerimiz, çocuklarımız, yeni nesil, gençlerimiz bizlere göre bu konuda çok daha duyarlı, çok daha olayın farkında. Çünkü trafik hayatımızın çok önemli bir parçası. Trafik kazaları her yıl binlerce can alıyor ve maalesef çok hareketli bir trafik akışının olduğu İlimizde de çok canlar kaybediyoruz. Yaralananlar, sakatlananlar, hayatı kararan insanlar, aileler bizleri üzüyor. 
 
YAYA ÖNCELİĞİ DEMEK, YAYA GEÇİDİNDE YAYAYA SAYGI DEMEKTİR
Bu anlamda trafik konusunda her yıl daha ileriye gitme, bu bilinçlendirmeyi artırma anlamında bu yıl yaya güvenliği yılı ilan edildi. Yaya güvenliği yılı olarak 2019 yılı çok etkili uygulamalarla devam ediyor. Şuanda biz İl merkezimizde 38 noktada bu uygulamayı yapıyoruz. Tabi bizler burada ilimiz kamu kurum kuruluşları, sivil toplum örgütleri olarak, halkımız olarak, çocuklarımızla en geniş katılımı burada sağlıyoruz ama 37 yaya ve okul geçidimiz daha ve bütün ilçelerimiz de bu etkinlik yapılıyor. Yapılan denetimlerde İl genelinde 134 sürücümüze yaya geçitlerindeki kural ihlalleri sebebiyle ceza uygulanmıştır. İlimizde 8 vatandaşımız 112 ihbar hattını arayarak yaya geçitlerindeki kural ihlallerinden dolayı sürücülerden şikayetçi olmuştur. Yaya önceliği demek, yaya geçidinde yayaya saygı demektir. Aynı zamanda yayalarımızın da yaya geçitlerindeki kurallara uyması gerekiyor. Bu, karşılıklı bir iletişim ve karşılıklı bir saygı uygulaması. Yaya yaya geçidini kullanacak, sürücü ise yaya geçidine adımını attığı anda durarak yol verecek. Bunun ceza uygulaması da var.
 
BİR TRAFİK KÜLTÜRÜ GELİŞTİRMEK VE KURALLARLA YAŞAYAN BİR HAYATI UYGULAMAK HEPİMİZİN SORUMLULUĞUDUR
Biz aynı zamanda yaya geçitlerindeki bu uygulamanın dışında hız ihlaline, emniyet kemeri kullanılmasına ve sürüş esnasında cep telefonu kullanılmamasına son derece önem veriyoruz. Çünkü en çok kaza sebeplerini bu tür hatalar, kusurlar oluşturuyor. Bunun ötesinde İlimizde çok yaygın motosiklet, mobilet kullanımı var. Buna dikkat çekmek istiyorum. Avrupa ülkeleri artık motosiklet, mobilet, bisiklet ve buna benzer araç kullanımında kask takmayan sürücü bir tane dahi göremiyorsunuz. Lütfen kask uygulamasını iki tekerlekli araçlarda hayatımızın bir gerçeği olarak kabullenelim, bunu uygulayalım, yaya geçitlerine uyalım, uymayanları uyaralım. Unutmayalım ki medeni olmak, uygar olmak, gelişmiş ülke olmak, ülke olarak devlet olarak kalkınmış olmak sadece milli gelir düzeyini yükseltmekle, refah seviyesini iyileştirmekle olmuyor. Bir trafik kültürü geliştirmek ve kurallarla yaşayan bir hayatı uygulamak hepimizin yapması gereken en başta bizlerin sorumluluğudur. Çocuklarımıza örnek olalım. Çünkü onlar bize her davranışlarıyla örnek oluyorlar. Ben onları tebrik ediyorum ve bütün çocuklarımıza trafik kurallarına karşı gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Bütün trafik kurallarına uyan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Hayatın devamı ve güzelliği için önce yaya diyoruz. Etkinliğe katılanlara, öncelikle öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Trafikle yaşayan, trafikle barışık olan, kurallara uyan bir Burdur’u hep beraber oluşturalım. Hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. 
 

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bahara karnınızı gererek girin! Bahara karnınızı gererek girin!
Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü Sembolik mekânlar kırmızı-beyaza büründü
Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı Bursa'da girişimcilere startup farkındalığı
Atama kararları Resmi Gazete'de Atama kararları Resmi Gazete'de