Yayla Gölü piknikçilerine açık çağrı

Denizlinin Buldan Süleymanlı Yayla Gölü’nde, Kaymakamlık, Belediye ve Jandarma’nın yoğun önlem aldığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik, doğaya zarar verildiğini ifade ederken, piknikçilere geride çöp bırakmamaları çağrısında bulundu.


Gündem 15.02.2021 10:30:00 0
Yayla Gölü piknikçilerine açık çağrı

DENİZLİ (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle  “Kesin Korunacak Hassas Alan” ilan edilen bin 155 Rakımlı Denizlinin Buldan ilçesine bağlı Süleymanlı Yayla Gölü, bünyesinde barındırdığı 180 çeşit kuş türü ve çok sayıda endemik bitki örtüsünün yanı sıra karacak ormanları arasında doğa harikası olarak nitelendiriliyor. Dört mevsim, kuş gözlemcileri ile doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı olan Süleymanlı Yayla Gölü, piknikçilerin de vazgeçilmez alanları arasında yer alıyor.  Piknikçilerin geride bıraktığı çöplerin Süleymanlı Yayla Gölü ekosistemine büyük zarar verdiğini söyleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, vatandaşlara biraz daha duyarlı olunması çağrısında bulundu.

EKOSİSTEME ZARAR VERİYOR

Süleymanlı Yayla Gölü’nde Buldan Kaymakamlığı ve Belediyesi başta olmak üzere Jandarma’nın da yoğun önlem aldığını söyleyen Belediye Başkanı Şevik, “Belediyemizin çöpleri temizleyecek ekibi de var, ekipmanı da. Ekiplerimiz, periyodik olarak, belirli aralıklarla Yayla Gölü’nde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ancak, doğaya verilen zararı telafi edemeyiz.  Özellikle içerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde göl kenarında, piknik yapmak, ailece keyifli birkaç saat geçirmek çok güzel.  Çöpler çevre kirliliğine yol açtığı gibi, gölümüzün ekosistemine de büyük zarar veriyor.  Doğa harikası gölümüze hep birlikte sahip çıkalım. Piknik bittikten sonra çöplerimizi doğaya gelişigüzel atmayalım. Belediyemize ait çöp toplama alanlarına atarak elbirliği ile gölümüzü koruyalım" dedi.

 

 

 

 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı