YAZKAN: SDÜ HASTANESİ ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBESİNİ BU KRİTİK DÖNEMDE DE EN İYİ ŞEKİLDE GÖSTERMİŞTİR


Gündem 20.06.2020 23:26:00 0
YAZKAN: SDÜ HASTANESİ ÇEYREK ASIRLIK TECRÜBESİNİ BU KRİTİK DÖNEMDE DE EN İYİ ŞEKİLDE GÖSTERMİŞTİR

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalına ait Moleküler Tanı Laboratuvarı, Sağlık Bakanlığı tarafından COVID-19 Tanı Laboratuvarı olarak yetkilendirildi.

Laboratuvar, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Yeni Tip Koronavirüs (COVID-19) hastalığının bölgemizde de hızlı ve doğru bir şekilde tespit edilebilmesini sağlıyor.

Hastane poliklinik binasında bulunan laboratuvarda; öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve teknisyenler 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.  SDÜ COVID-19 Tanı Laboratuvarına gönderilen COVID-19 hastalığına ait klinik örneklerin üzerinde çalışılıyor ve en kısa süre içerisinde sonuçlar ilgili birimlere bildiriliyor. Moleküler tanı testi uygulanarak bölgemizde virüsün yayılımının önlenmesi ve kontrol altına alınmasında büyük katkılar sağlanıyor.

Moleküler Tanı Laboratuvarı, 2000’li yıllardan bu yana PCR (polymerase chain reaction) cihazı ile çeşitli hastalıkların (HBV, HCV, HIV, HPV, CMV vs) tanısını yaparak bölgemizde hizmet veren tek laboratuvar olma özelliğini de taşıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan SDÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rasih Yazkan, “SDÜ hastanesi bu dinamik pandemi sürecini yine olması gerektiği gibi çok dinamik bir şekilde yürütmüştür. Öncelikle kendi bünyesinde yatan hastaların tanı ve tedavisini başarıyla yürütmüştür. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumundaki misafirlerimizin tarama, teşhis ve tedavi sürecinde hekim ve yardımcı sağlık personeli, Şehit Yunus Emre Hastanesindeki hastalarımızın tanı ve tedavi sürecinde hekim desteği, yine Isparta ili Hıfzıssıhha Laboratuvarı kuruluş ve işleyişine  Laboratuvar Teknisyeni ve SDÜ bünyesinden PCR cihazı (Covid-19 tanı cihazı) desteğinde bulunmuştur. Laboratuvarımızın COVİD-19 tanı laboratuvarı olarak yetkilendirilmesi ile de gerek ilimize gerek bölgemize her zaman olduğu gibi yine tam teşekküllü olarak hizmet vermeye devam edecektir. Sonuç itibariyle, SDÜ Hastanesi çeyrek asırlık tecrübesini bu kritik dönemde de uygulamaları ve destekleri ile en iyi şekilde göstermiştir.” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası
Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu
İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar" İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar"