Gündem

Gündem Haberleri

Yeni başkan Mahmut Ağun


Gündem 18.09.2022 13:51:00 0
Yeni başkan Mahmut Ağun

Sağlık-Sen Isparta Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda başkan adayı Mahmut Ağun, Şube Başkanı seçildi.

Tek listeyle gerçekleştirilen genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları İdris Baykan, Mahmut Faruk Doğan ve Yusuf Dural ile birlikte Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal da katıldı.

Kurulun Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural yaptı.

Genel kurulda konuşan Genel Başkan Yardımcısı İdris Baykan, genel kurul süreçlerinin kardeşlik hukukuna zarar vermeyecek şekilde, birlik ve beraberlik içinde geçmesi gerektiğini söyledi.

Memur-Sen'in ve Sağlık-Sen'in kuruluşuyla sendikal mücadelenin yeni bir ivme kazandığını kaydeden Baykan, “Allah Mehmet Akif İnan ağabey ve yol arkadaşlarından razı olsun. Onların Anadolu’nun dört bir yanına saçtığı erdemli sendikacılık tohumu bugün ülkemize yön verir hale geldi. Memur-Sen, hak nasıl aranır, sendikal mücadele nasıl yapılır, kazanım nasıl elde edilir herkese gösterdi ve göstermeye de devam ediyor" dedi.

"İlkokuldan Başlanarak Şiddete Karşı Eğitimler Verilmeli"

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Baykan, şiddetin toplumun en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "Her yerde şiddet vakaları ile karşılaşıyoruz. Kadına şiddet, sağlıkta şiddet, okulda şiddet, trafikte şiddet. O kadar çok şiddet olayları duyuyoruz ki bu vicdanlarımızı yaralıyor. Tahammül edebilme duygusunu ve saygı iklimini toplumun geneline yayabilmemiz gerekiyor. Şiddete karşı topyekun bir mücadele süreci başlatılmalı ve toplumun farkındalığı artırılmalı. İlkokuldan başlanarak şiddete karşı eğitimler verilmeli" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu Rektör Yılmaz, öğrencilerle güzel havada kitap okudu
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor Kış lastiği zorunluluğu 1 Nisan'da bitiyor
Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği Teknopark İstanbul ile ASELSAN'dan işbirliği