Yeni corona virüs vakası görülmeyen iller açıklandı


Gündem 4.05.2020 15:52:00 0
Yeni corona virüs vakası görülmeyen iller açıklandı

Karadeniz şehirlerimizden Artvin'de tam 17 gündür corona virüs vakası görülmedi!  Son dakika bilgisine göre Artvin'in yanı sıra Bartın, Gümüşhane, Burdur, Tunceli ve Sivas şehirlerinde de yeni vaka gözlemlenmedi. Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada; 3 gündür şehirde corona virüs vakası görülmediği ifade edilirken önlemlere uyulması gerektiği de hatırlatıldı. Türkiye genelinde corona virüs vaka sayısı 126.045 olurken hayatını kaybedenlerin sayısı 3.397, toplam iyileşen hasta sayısı da 63.151 oldu.

'ta, son 3 gün içinde koronavirüs vakası tespit edilmedi. Halk, bu duruma sevinirken, yetkililer de kurallara uyulmaya devam edilmesi çağrısı yaptı.

Sivas Valiliği'nce sosyal medyadan yapılan paylaşımla kentte son 3 gündür koronavirüs vakasına rastlanılmadığı duyuruldu. Valiliğin açıklamasında, "Halkımızın çoğunluğu tedbirlere uymakta. Son 3 gün içerisinde vaka olmaması da bunun en somut göstergesi. Normalleşme için sunduğunuz katkılardan dolayı tüm Sivas halkına teşekkür ediyoruz" denildi.

Hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan iller arasında olmamasına rağmen tedbirlerin yoğun olarak uygulandığı Sivas'ta, bir süre önce de maske takılması zorunlu hale getirilmişti.

CAMİLERDEN ANONS YAPILDI

Son 3 günde vaka görülmemesinin rehavete yol açmaması için de uyarılara devam edildi. Kentte öğle ezanının ardından tüm camilerden, bahar ayı ile birlikte halkın sokağa çıkma eğiliminin artabileceği uyarısı yapılarak, koronavirüs ile etkin mücadele için tedbirlere uyulması çağrısı yinelendi.

 

Son 3 günde vakaya rastlanmamasından memnun olan Sivaslılar, şehirde koronavirüs tedbirlerinin üst seviyede olduğunu belirtti. Kentte yaşayanlar, valiliğin belirlediği kurallara azami ölçüde uymaya gayret gösterdiklerini dile getirdi.

 

 

Manavgat Belediyesi davasında baklava kutusu detayı Manavgat 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen rüşvet davasının duruşmasına, eski Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ile eski Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter’in de aralarında bulunduğu 41 sanık, müştekiler ve taraf avuka
Böcek giller Banka dekontu üzerinden yazışmışlar Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamesinde, Zuhal Böcek ile Mustafa Gökhan Böcek çifti küskünleri sırasında birbirlerini telefonlardan engellendiği ve banka dekontunun açıklama bölümünden haberleştiği yer
Antalya İddianamesi Genişliyor: 50 Milyon TL İddiası Kayda Girdi Antalya İddianamesinde CHP’ye 50 Milyon TL İddiası
Basın Kuruluşlarına 7,5 Milyar TL’lik KGF Destekli Krediye TİMBİR’den Teşekkür Türk İnternet Medya Birliği Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, basın kuruluşlarına yönelik 7,5 milyar TL tutarındaki KGF destekli kredi paketine ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Basın İlan Kurumu’na teşekkür etti.
BAİB Başkan adayı Ramazan Keskin’den Isparta çıkarması BAİB Başkan adayı Ramazan Keskin, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret ederek kentin Batı Akdeniz ihracatındaki payını ve ihracat potansiyelini değerlendirdi