Yeni Zelanda, IŞİD bağlantılı kadının Türkiye’den iadesini kabul etti


Gündem 26.07.2021 17:30:00 0
Yeni Zelanda, IŞİD bağlantılı kadının Türkiye’den iadesini kabul etti

Yeni Zelanda geçen yıl Avustralyanın çifte vatandaşlığını iptal ettiği IŞİD terör örgütü bağlantılı bir kadının ve iki küçük çocuğunun iadesini kabul edeceğini duyurdu.

Açıklamada ismi Suhayra Aden olarak tanımlanan Yeni Zelanda doğumlu kadının altı yaşındayken Avustralyaya taşındığı ve 2014te Suriyeye gidene kadar orada yaşadığı belirtildi.

O ve çocukları, bu yılın başlarında Suriyeden Türkiyeye girmeye çalışırken yakalandılar ve göçmen merkezinde tutuldular. Türk makamları, Yeni Zelandanın aileyi iade almasını talep etmişti.

Yeni Zelanda konuyu hafife almadı ve Başbakan Jacinda Ardern, Wellingtondaki kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "Uluslararası sorumluluklarımızı ve konuya çocukların dahil olduğu gerçeğini de aklımızda tutarak bu meseleyi değerlendirdik. Eğer bu kişinin vatandaşlığını biz de iptal etseydik 26 yaşındaki bu genç anne ve çocukları devletsiz kalacaktı. Avustralya da vatandaşlıktan çıkardığına göre onlar Türkiyenin değil artık bizim sorumluluğumuz." dedi.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı