YEREL BASININ SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI İNTERNET GAZETECİLERDEN BAHSETMEDİ


Gündem 3.05.2020 03:10:00 0
YEREL BASININ SORUNLARINI MECLİSE TAŞIDI İNTERNET GAZETECİLERDEN BAHSETMEDİ

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a bu defa da basın kuruluşlarının sorunlarını iletti ve çözüm istedi! Milletvekili Aylin Cesur, her ne kadar internet gazeteciliğinden bahsetmesede genel olarak basın mensuplarının sorunlarını dile getirmesi takdir topladı.

İnternet gazecileri hiçbir haktan faydalanmadığı gibi resmi ilan parası almıyorlar ve genel olarakta ciddiye alınmıyorlar. Resmi ilan yayınlama başta olmak üzere tüm gendem haberlerinin verildiği ve Vatandaşların tek haber takip ettiği yer olan İnternet gazeteciliği adetta can çekişiyor. Herkesin haber takip ettiği yer olan İnternet gazeteciliği için Sayın Cesur'danda destek bekleniyor.

Milletvekili Aylin Cesur, yerel basın taleplerinde...

BİR ÜLKENİN ÖZGÜR BASINI YOKSA; ORADA DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ!.

Aylin Cesur, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne verdiği soru önergesinde, Koronavirüs pandemisi sonrasında, mali yönden zaten iyi durumda olmayan yerel medya, basın kuruluşları ve basın emekçilerinin büyük darbe aldığını,  Anadolu basını diye tabir ettiğimiz yerel ve bölgesel gazetelerin ve aynı zamanda seçim bölgesi Isparta’da faaliyet gösteren yerel medyanın şartları daha da ağırlaştığına dikkat çekti.

En büyük finansman kaynağı olan resmi ilanların verilemediğine dikkat çeken Cesur, Kamu kurumlarının ihale yapamadığını, ilan veremediği için bu kanalın da durduğunu yerel medya organlarının gitgide ağırlaşan koşullara dayanmaya çalıştığını ifade etti. İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur, tıpkı sağlık çalışanları gibi her koşulda meşakkatle görev yapan gazeteci ve medya çalışanlarının ücretlerini alamaz hale geldiklerini ve devletin sorun giderme mekanizmasının çalışmasının gereğine değindi. Devletin basın ve haber alma hürriyetlerini sağlayacak tedbirleri almakla yükümlü olduğunun anayasamızda yer aldığına dikkat çekti.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü