YERLİ VE MİLLİ ÇEŞİTLERE YENİLERİ EKLENİYOR


Gündem 3.05.2020 02:48:00 0
YERLİ VE MİLLİ ÇEŞİTLERE YENİLERİ EKLENİYOR

YERLİ VE MİLLİ ÇEŞİTLERE YENİLERİ EKLENİYOR

MAREM ıslah çalışmaları meyvelerini vermeye başladı. Enstitümüzde 2006 yılından beri yürütülmekte olan “Ateş Yanıklığı Hastalığı’na Toleranslı Armut Çeşit Islahı” projesinde sona yaklaşıldı. Proje kapsamında 2018 yılında 7 adet armut çeşit adayı tescile sunuldu. Çıktıları bakımından ülkemiz armut yetiştiriciliğine büyük katkılar sunacağı düşünülen projeden elde edilecek ateş yanıklığına toleranslı yerli ve milli kaliteli armut çeşitleri ile hem geleneksel hem de organik armut bahçeleri kurularak Türkiye armut üretimi ve ticaretinin ivme kazanması sağlanacak. Bu çeşitlerle kurulan bahçelerde kullanılan kimyasalların miktarı azalacak, pahalı olan kimyasal mücadele yöntemlerinde kullanılan girdilerdeki azalma, yüksek oranda kaynak tasarrufu sağlayacak. Ayrıca, ilaç kullanımından kaynaklanan, insan ve çevre sağlığı üzerindeki riskler, en aza indirilmiş olacak.

 
AK Parti Antalya Teşkilatı Cevdet Yılmaz’ı Ağırladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, programları kapsamında AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz Aksu’da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Antalya Aksu’daki Afet Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
ITSO’DA AZERBAYCAN YATIRIM FIRSATLARI TANITILDI Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) tarafından düzenlenen toplantıda, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Ticaret Temsilcisi Tamerlan Taghiyev ve beraberindeki heyet, Azerbaycan’daki yatırım fırsatlarını, teşvik sistemlerini ve dest
Antalya il kültür ve turizm müdürlüğü’ne Ayhan Gök atandı Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine Ayhan Gök’ün atanması, başta Kaş olmak üzere turizm bölgelerinde sektör temsilcileri tarafından yakından takip edilen önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
Milletvekili Oğuz Bucak’ta Muhtarları dinledi AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, Bucak’ta düzenlenen Köy ve Mahalle Muhtarları Toplantısı’nda kamu kurumları ve muhtarlarla bir araya gelerek ilçenin ihtiyaçlarını masaya yatırdı.