Yeşilova Saldivler İçin Yeni Çalışma


Turizm 27.08.2020 01:05:00 0
Yeşilova Saldivler İçin Yeni Çalışma

BURDUR Valisi Ali Arslantaş Salda Gölü’nde ziyaretçi kısıtlanması yapılması için çalışıldığını söyledi.

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversiteis Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen Salda Gölünü Koruma ve Kullanma İlkeleri konulu toplantıda konuşan Vali Arslantaş Salda Gölü’nde ziyaretçi kısıtlanması yapılması yolunda çalışma yapıldığını söyledi.

Arslantaş “başta ilimiz olmak üzere ülkemizin en önemli güzelliklerinden olan Salda Gölü’nün korunarak koruma kullanma dengesi içerisinde gelecek kuşaklara en iyi şekilde miras bırakmak için neler yapılması gerekiyor değerlendirmek, görüş alışverişinde bulunmak üzere toplumun tüm kesimlerinden temsilcilerin katılımı ile bir araya geldik. Bu hassas konuda görüş ve düşüncelerini dile getirmek, katkılarını sunmak üzere toplantımıza katılanlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.


Arslantaş “siyaset üstü bir yaklaşımla en önemli doğal güzelliklerimizden olan Salda Gölü’müzü çocuklarımıza ve insanlığa doğal haliyle nasıl bırakacağımızı konuşacağız” diye konuştu.
Arslantaş şunları söyledi; “özellikle son yıllarda artan turizm hareketliliği dolayısıyla artan ziyaretçi yoğunluğunun giderek arttığı Salda Gölü ve çevresinde valiliğimiz tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından çok yakın bir koordinasyon içerisinde üst düzeyde çevre hassasiyeti gözetilerek yürütülen açlışamalr kapsamlı bir şekile devam ediyor. Buradaki önceliğimiz yeşille mavinin iç içe olduğu eşsiz turkuazın tonlarıyla görsel şölen sunan Salda Gölü ve çevresinin doğal güzelliğinin korunması ve sonrasında koruma kullanım dengesi içerisinde bölge halkına, Yeşilova ilçemize ve ilimize turizmde hangi katkıları sağlayabileceğine dair çalışmaların yürütülmesini amaçlıyoruz.”


Vali Arslantaş Salda Gölü’nde 81 familyaya ait 301 sucul ve karasal bitki türü olduğu belirlendi, 38 farklı su kuşuna da evsahipliği yapıyor. Özel Çevre Koruma alanı ilan edilmeden önce araçlar sahile kadar giriyordu. Göl suyuyla araçlar yıkanmakta ve beyaz kumlar zarar görmekte idi. Bakanlıkça yaptırılan ahşap bariyerlerle araç girişleri engellendi, göl suyu kalitesinde iyileşme sağlandı. Çöpler düzenli olarak alınıyor. Kaçak yapılar ve bungalovlar kaldırıldı. Atıksuların toplanması için vidanjörler devreye girdi. Mahalli çevre kurulu tarafından bazı kararlar alındı. Salda Gölü’nün bundan sonraki yönetim şeklinde kıyı kenar çizgisinden 400-500 metre mesafeye hiç bir yapının yapılmasına müsade etmiyeceğiz. İhtiyaç birimleri tamamen doğayla uyumlu ahşap malzemeler kullanılarak yapılacak. Bilimsel çalışmaların sonucunda durumu tespit ettikten sonra Ziyaretçi sayısında kısıtlama yapma planlaması içerisindeyiz. Beyaz adalar bölgesine iki kilometre mesafede araç otoparkı yapılacak. Alınan tedbirlerle ciddi bir koruma sağladığımız görülüyor. Tedbirler kademeli olarak her yıl artırılmaya devam edecek. Ziyaretçi taşıma kapasitesinin ve sosyo ekonomik yapının belirlenmesi çalışmalarına da başladık. Alanda bilimsel çalışmalar artırılacak. Seyir terasları kurulacak” ifadelerini kullandı.


Arslantaş’ın konuşmasının ardından katılımcılar Salda Gölü ile ilgili görüşlerini bildirdiler. Toplantıda konuşulanlar rapor haline getirilecek. Toplantıya Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Adem Korkmaz, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, akademisyenler, göle çevresi olan köylerin muhtarları ile STK temsilcileri katıldı.

Haber: Mesut Madan


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü