Yeşim Gruptan sürdürülebilir farkındalık

Yeşim Grup “Yeşil fabrika” kimliğiyle yol almanın verdiği sorumlulukla, doğa dostu üretim ve sürdürülebilir çevre politikalarını öne alıyor.


Gündem 4.10.2021 12:00:00 0
Yeşim Gruptan sürdürülebilir farkındalık

BURSA (İGFA) - Farkındalığı arttırmak ve çevre bilincini geliştirmek adına eylül ayını “Sürdürülebilirlik Ayı” olarak belirleyen Yeşim; çevre, sosyal sorumluluk ve iş sağlığı güvenliği alanında çok sayıda proje ve etkinliğe imza attı.

Bu özel ay kapsamında gerçekleştirilen bir diğer önemli etkinlik de Doğa Kulübü’nün Gölyazı’da gerçekleştirdiği temizlik etkinliği oldu. Yeşim Çevre Haftası kapsamında Yeşim Kreşi’nde farkındalık adına çocuklara da eğitim verildi ve kreş öğrencilerine Limak Enerji tarafından boyama kitabı ile boyama kalemleri hediye edildi.

Haftaya damgasını vuran bir diğer etkinlik ise yemekhanede atık kutularının kullanımıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen tiyatral gösteri oldu. Gösteri sırasında iki tiyatrocu eğlenceli bir kurgu eşliğinde çalışanlara atıkların kaynağında ayrıştılmasıyla ilgili bilinç oluşturdu.

Ayrıca ay içerisinde hayata geçirilen bir diğer etkinlik de Vodafone’la birlikte firma bünyesinde gerçekleştirilen “Bu Atıklar Kod Yazıyor!” projesi oldu. Proje kapsamında Yeşimli çalışanlar evlerinden ve çalışma alanlarından e-atıklar getirerek firma içinde yer alan toplama kutularına bıraktı. Toplanan e-atıklar, lisanslı geri dönüşüm kuruluşu tarafından geri dönüştürülecek. Bu sayede e-atıkların çevresel etkisi azaltılırken, elde edilen ekonomik gelirle ihtiyacı olan okullarda çocuklara kodlama sınıfları açılması hedefleniyor.

 

 


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.