Gündem

Gündem Haberleri

Yozgat göçü durduramıyor

İç Anadolu Bölgesinde yer alan Yozgatın nüfusu geçen yıla oranla 2 bin kişi gerilirken, ilden göçlerin bu düşüşte etkili olduğu belirtildi.


Gündem 9.02.2021 14:00:00 0
Yozgat göçü durduramıyor

YOZGAT (İGFA) - TÜİK Kayseri Bölge Müdürü Mustafa Uslu’nun verdiği  bilgilere göre, göçe engel olmayan Yozgatta il nüfusu 419 bin 95e geriledi. 2019 yılı sonunda nüfusu 421 bin 200 olan Yozgat, 2020 yılını 2 bin 105 kayıpla kapattı. Kadın nüfusunun erkek nüfusuna göre, daha fazla olduğu Yozgat’ın yıllık nüfus artış hızı binde -5 olarak gerçekleşti.Yozgat 81 il içerisinde toplam nüfus bakımından 47nci sırada yer aldı. Türkiyede kilometrekareye düşen kişi sayısı artarken, Yozgatta kilometrekareye düşen kişi sayısı ise değişmedi.

 


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!