Yozgatta marketlere denetim kıskacı

Ticaret Bakanlığının talimatıyla harekete geçen Yozgat İl Ticaret Müdürlüğü denetim ekiplerinin market, mağaza ve pazarlarda başlattıkları fahiş fiyat denetimleri aralıksız sürüor.


Gündem 9.02.2021 13:00:00 0
Yozgatta marketlere denetim kıskacı

YOZGAT (İGFA) - Yozgat İl Ticaret Müdürlüğü denetim ekipleri, kent merkezinde denetim sürecinde 40 firmada 142 ürünün fiYatlarını mercek altına alıp düzenledikleri raporları Bakanlıka yolladılar. Raporların Ticaret Bakanlığında haksız fiyat değerlendirme kurulunda inceleneceği ve fahiş fiyatla ürün sattıkları belirlenen firmaların para cezası ile cezalandırılacağı öğrenildi.

Yozgat  kent merkezinde fahiş fiyat denetimleri İl Ticaret Müdürlüğü ekiplerince sürdürülürken ilçe ve kasabalarda ise denetim görevini Yozgat Belediyesine bağlı zabıta ekipleri yürütüyor. Yozgatın il, ilçe ve kasabalarında denetimlere devam eden ekipler, marketlerde fiyat, etiket ve reyon-kasa fiyat çıkışlarını incelerken tüm reyonları gezerek, kasap ve şarküteri bölümlerindeki ürünlerin son kullanım tarihlerine bakıyor. Bu arada marketleri denetimler esnasında hijyen ve genel temizlik yönünden de kontrol eden ekipler hijyene uymayanları uyarıyor.

Yozgatta 10 günden beri sürdürülen denetimler sonrasında yumurta, yağ ve bazı gıda maddelerinin etiket fiyatlarında yüzde 10 dolayında indirimlere rastlandı. Ancak indirimler tüketicileri tatmin etmedi. Yozgatlı tüketiciler, dolarda yaşanan düşüşün fiyatlara yeteri kadar yansıtılmadığını duyurdu.

 

 Yozgat İl Ticaret Müdürü İbrahim Aktaş Yozgat il genelinde halen devam edilen denetimlerin ürünlerin fahiş fiatlarla satışını ve vatandaşların mağduriyetini  önlemek amacıyla  sıkı bir şekilde  yapıldığını  belirterek “ Denetim ekiplerimiz il düzeyinde sahada  çalışıyor. Bu süreçte müdürlüğümüze iletilen şikayetleri de takibe alıp değendiriyoruz.”dedi.

Aktaş ,denetimlerin Ramazanda ve bayram öncesinde daha da sıkı bir şekilde devam edeceğini ve serbest piyasada bir süre sonra fiatlarda bir düşüş beklendiğini sözlerine ekledi.


Kocaeli'de 65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok Kocaeli'de 65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
“Dengeler: Biri Olmak”a muhteşem gala “Dengeler: Biri Olmak”a muhteşem gala
Olivia Rozanski Beşiktaş Ayos’ta Olivia Rozanski Beşiktaş Ayos’ta
İzmit Belediyesinin ücretsiz diyetisyen hizmeti İzmit Belediyesinin ücretsiz diyetisyen hizmeti