Yozgatta şehitler kütüphanesine Kocaeliden 16 bin kitap

Yozgata bağlı üç ayrı okulda, 3 şehidimiz adına kurulacak olan kütüphaneler için Kocaeliden 16 bin kitap desteği geldi.


Gündem 15.02.2021 11:30:00 0
Yozgatta şehitler kütüphanesine Kocaeliden 16 bin kitap

YOZGAT (İGFA) - Yozgat merkezde kurulacak kütüphaneler için Kocaeli Bizim Gazetenin sahibi Akdağmadenli Mustafa Eranılın başlattığı kitap toplama kampanyasında 16 bin kitap toplandı.  Kocaelide Yozgat için kampanya başlatan gazeteci Eranıl topladığı  kitapları, kendi imkanlarıyla Yozgata getirdi. Kitaplar, toplanma merkezi olan Yozgat Kazım-Nuran Dokuyucu Anaokulunda öğretmen ve aynı zamanda Şehitler Kütüphanesinin kurulması için çalışan Hatice Aydına teslim edildi.

6 ay önce Akdağmadeninde  Şehit Mehmet Köklü adına  kurulan kütüphane için de 7 bin 500 kitap toplayarak  kütüphane görevlilerine teslim ettiğini anımsatan gazeteci Eranıl, "Gönül ister ki her bir şehidimiz adına kütüphane kuralım. Ancak bu çok zor oluyor. Herkesin Şehitler Kütüphanesi kapsamında açılacak olan kütüphanelere destek olmasını arzu ederim" dedi. Bugüne kadar Yozgat için toplam 23 bin 500 kitap toplayarak getiren Eranıl, bu durumdan çok mutlu olduğunu söyledi.

Öte yandan Yozgatta açılacak olan kütüphanelere 24 Temmuz 1997 tarihinde Diyarbakırın Dicle ilçesi Hani kırsalında şehit olan Er Salih Ekincinin  Yozgat Atatürk İlkokulu’nda kurulacak olan kütüphaneye, 5 Temmuz 2002de Elazığ’da şehit düşen Cihan Karadavut’un Yozgat Fatih Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılacak olan kütüphaneye, 13 Eylül 2001 tarihinde ise Edirne Keşan’da şehit düşen Polis Memuru Nuri Tanışman adına açılacak kütüphanenin ise Yozgat Cumhuriyet Ortaokulu’nda yaşatılacağı öğrenildi.


Burdur'da su kaynakları arttırılacak! Çalışmalar incelendi! DSİ 18. Bölge Müdürü Osman Erkan, Tefenni Beyköy'de sondaj çalışmaları hakkında incelemelerde bulundu. DSİ'nin Burdur'daki su kaynaklarını geliştirmek için çalışmaları devam ediyor.
ISUBÜ ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında işbirliği Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile Pakistan Kinnaird Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalandı.
Isparta turizm ve gastronomi derneği resmen kuruldu Isparta'da turizm ve gastronomi alanında faaliyet gösterecek olan "Isparta Turizm ve Gastronomi Derneği"nin resmi açılışı gerçekleştirildi.
Danayiyen şampiyonu makamında ağırladı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen, Türkiye Şampiyonu Bade Su Doğan’ı makamında ağırladı.
Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat! Perşembe günü (yarın) Toz Taşınımı Dikkat!