YSK kararı sonrası Davut Çetin'den açıklama!

YSK'nın İl Seçim Kurulu'nun kararı iptal ederek, Kepez İlçe Seçim Kurulu’nun kararını onamasının ardından mazbatasını alan Davut Çetin'den açıklama geldi. Davut Çetin, “Bu karara göre bütün Oda ve Borsa seçimlerinin iptal olması lazım. YSK, üyelerimizin


Gündem 14.10.2022 19:04:00 0
YSK kararı sonrası Davut Çetin

Kepez İl Kurulu'nun kararı iptal ederek Davut Çetin'i başkan yapan Antalya İl Seçim Kurulu'na YSK'dan iptal kararı çıktı. YSK Kepez İlçe Kurulu'nun kararını onaylayarak Ali Bahar'ı başkan seçti. YSK'nın bu kararına ilişkin bir açıklama yapan Davut Çetin, “Bu karara göre bütün Oda ve Borsa seçimlerinin iptal olması lazım. YSK, üyelerimizin hür iradesini yok saymıştır. YSK’yı kınıyoruz” dedi.

Oda ve borsalar seçim kanunun çok açık olduğunu belirten Davut Çetin şunları kaydetti;

“YSK, bugüne kadar verilen bütün kararları yok sayarak, bizi dinlemeden bu kararı vermiştir. Biz Kepez 3. İlçe Seçim Kurulu’nun iptal kararının ardından, Antalya İl Seçim Kurulu’na başvurumuzu yapmıştık. İl Seçim Kurulu da üç hakimin oybirliğiyle bir karar aldı ve seçimi bizim lehimize tescil etti.

Bizim oda ve borsa yönetmeliğimiz çok açık. YSK’ya gidilemez. “İl Seçim Kurulu’nun kararı kesindir. YSK’ya gidemez” diye madde var.

Henüz gerekçeli karar bize ulaşmadı. YSK, bu kararı neye göre vermiştir, bizim savunmamızı almadan nasıl karar vermişler merak ediyorum.

59 meclis üyemizle bu kararı biz kabul etmiyoruz.

Binlerce üyemizin hür iradesiyle kullandığı oyları yok sayılıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız.”


TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu TGC'nin 'Gazetecilik Başarı Ödülleri' sahiplerini buldu
Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret Tombul ve Aktaş’tan Başkan Zeyrek’e ziyaret
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı Bursa'da çocuklar bayramın tadını çıkarttı
İYİ Parti'de bir istifa daha İYİ Parti'de bir istifa daha