Yunanistan ve Bulgaristan basınında Suriyeli mülteci paniği


Yaşam 28.02.2020 13:53:00 0
Yunanistan ve Bulgaristan basınında Suriyeli mülteci paniği

Türkiye'nin dün akşam saatlerinde İdlib'de yaşanan saldırının ardından mültecilerle ilgili aldığı karar Avrupa'da korku yarattı. Yunanistan ve Bulgaristan basını "Göçmenler geliyor" başlığıyla gelişmeleri duyurdu.

Suriye'de Esad rejimi tarafından düzenlenen alçak saldırıda 33 askerimiz şehit düştü. Yaşanan bu gelişme bardağı taşıran son damla oldu. Suriye'de yaşanan insanlık suçları Avrupa ülkeleri tarafından uzun süredir görmezden gelinirken, Esad'ın kanlı rejiminden kaçan milyonlarca Suriyeli'ye kapılarını açan Türkiye Avrupa devletlerine karşı tavrını koydu.

SINIR KAPILARI AÇILDI
Bölgede rejim güçlerinin sivilleri katletmesini engellemek için bulunan Türk ordusuna düzenlenen saldırı sonrası Türkiye, mültecilerin Avrupa'ya geçişlerini serbest bıraktı. Mültecilerin geçişlerinin serbest bırakılmasının ardından binlerce göçmen sınırlara aktı.

YUNAN MEDYASI PANİKTE
Edirne ve Ege sahilleri üzerinden Yunanistan'a akan binlerce göçmen, Yunanistan'da da büyük yankı uyandırdı. "Türkiye kapılarını açtı", "Suriyeli mülteciler ülkemize geliyor" başlıklarıyla gelişmeleri manşetten duyuran Yunan medyasının yaşadığı korku ve panik gözler önüne serildi.

BULGAR BASINI DA GENİŞ YER VERDİ
Türkiye'nin mültecilerle ilgili verdiği kararın ardından Bulgaristan basını da konuya geniş yer verdi. Ülkede çıkan haberlerde, üst düzey bir Türk yetkilinin, "Suriyeli mültecilerin kara veya deniz yoluyla Avrupa'ya ulaşmasını engellememeye karar verdik." ifadelerine yer verildi.

İŞTE O MANŞETLER




ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
META'ya çifte ceza! META'ya çifte ceza!
Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı Başkan Savran’dan Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi mesajı
LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin LÖSEV’e bağışlarınızla önce çocuklar iyileşsin
Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor Vaillant Group Türkiye’de kaliteli hizmet eğitimleri sürüyor