Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin şehadeti ailesine haber verildi


Gündem 18.05.2020 20:12:00 0
Yüzbaşı Ferhat Çiftçi

Kars'ta PKK'nın Çemçe grubu ile girilen çatışmada yaralanan ve götürüldüğü hastanede şehit olan 34 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin acı haberi Isparta'daki ailesine ulaştı.

Kars'ın Kağızman ilçesi Çemçe bölgesinde yürütülen operasyon kapsamında bugün saat 15.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlandı.

Terör örgütüyle girilen çatışmada, 7 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

YÜZBAŞI ÇİFTÇİ, TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI


Çatışmada yaralanan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi, helikopterle götürüldüğü Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalelerine rağmen şehit oldu.

Şehidin Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Alcıklar Mahallesi'nde oturan Hayriye ve Mehmet Emin Çiftçi çiftine acı haber, Kaymakam Onur Yılmazer, Belediye Başkanı İsa Çarkacı ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yılmaz Ulutaş tarafından verildi.

Şehidin ailesi büyük üzüntü yaşarken, evin önüne Şarkikaraağaç Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu ve dev Türk bayrağı asıldı.

YÜZBAŞI ÇİFTÇİNİN EŞİNE ACI HABER VERİLDİ

Haberi alan şehidin yakınları ve komşular da taziye için eve geldi. Evli ve 1,5 yaşında Mete adında 1 çocuk babası olan Şehit Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin Isparta merkez İskender Mahallesi'nde oturan eşi Secaat Çiftçi'ye ise şehadet haberini askeri yetkililer ulaştırdı.

Haber verilmesi sonrası şehidin buradaki evine de dev Türk bayrağı asıldı. Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ile Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de eve gelerek şehidin eşi ve diğer yakınlarına taziyede bulundu.

Kars İl Jandarma Komutanlığı Kağızman Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda 2018 yılından bu yana görev yapan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ise 2009 yılında katıldığı öğrenildi.

 

 

 

2026'da turizmde hedef 100 milyon ziyaretçi Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2025 yılını güçlü bir performansla kapatan turizm sektörünün 2026 yılına iddialı hedeflerle girdiğini belirterek, ziyaretçi sayısında 100 milyon,
Vali Bilgihan, Çavdır’a yapılan sağlık yatırımını yerinde inceledi Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan, yapımı süren 10 yataklı Çavdır İlçe Entegre Devlet Hastanesi inşaat alanında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Burdur’da Bir Gönül İnsanı: Köy Kütüphanesini Her Sabah Isıtıyor Burdur’un Karamanlı ilçesine bağlı Kağılcık köyünde yaşayan 76 yaşındaki Emin Akay, ölen ağabeyinin anısına kurduğu kütüphanede 15 yıldır çocuklar için fedakârlık örneği sergiliyor.
Eğirdir Gölü’ne 42 Milyon m³ Can Suyu AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Eğirdir Gölü’nü besleyecek Aksu Havzası Su Aktarımı Projesi’nin saha çalışmalarını yerinde inceleyerek projenin 2026 yılı bitmeden tamamlanacağını açıkladı.
Eğirdir Şoförler Odasında Yeni Dönem Mütevazı ve sevilen kişiliğiyle Eğirdir’de takdir edilen Ali Öz, yılların deneyimi ve tecrübesiyle Şoförler Odası’nda yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.