Yüzde 25'ten fazla Suriyeli yaşıyorsa gönderilecek! İçlerinde Antalya'da var

Türkiye'de yaşayan milyonlarca Suriyeli bundan sonra o il ve ilçelere alınmayacak! İçişleri Bakanlığı, düzensiz göçmenlere karşı 'seyreltme' projesini hayata geçiriyor. Buna göre Türkiye'nin Antalya'nın da içinde bulunduğu 16 il ve bazı ilçelerde Suriyeli


Yaşam 22.02.2022 15:40:00 0
Yüzde 25

İçişleri Bakanlığı'ndan dikkat çeken Suriyeli hamlesi! Daha önce de konuşulan düzensiz göçmenleri seyreltme projesi hayata geçiyor. Buna göre aralarında İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Edirne, Hatay gibi şehirlerin bulunduğu bölgelerin eğer nüfusun yüzde yirmi beşi oluşturuyorsa oraya yeni göçmen kaydı yapılamayacak.

SON DAKİKA: O ŞEHİRLERDE SURİYELİLERE YENİ KAYIT VERİLMEYECEK!

Habertürk muhabiri Bedri Can Özbey, canlı yayında İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek 'seyreltme' planını anlattı. Yabancı uyruklu kişilerin bulunduğu yerlerde seyreltme uygulaması başladı. Nüfusunun yüzde yirmi beşinin üzerinde Suriyeli olan yerlerde yeni kayıt olmayacak.

NÜFUSUN YÜZDE YİRMİ BEŞİNİ SURİYELİLER OLUŞTURUYORSA YENİ KAYIT OLMAYACAK!

Geçici kullanım statüsünde başvuran göçmenler yüzde 25 nüfusun üstünde Suriyeli varsa kayıt yaptıramayacaklar.

İŞTE O 16 İL

ANKARA, ANTALYA, AYDIN, BURSA, ÇANAKKALE, DÜZCE, EDİRNE, HATAY, İSTANBUL, İZMİR, KIRKLARELİ, KOCAELİ, MUĞLA, SAKARYA, TEKİRDAĞ, YALOVA

Geçici koruma statüsünde olan kişiler bu 16 ilde başvuru yapamayacaklar. Türkiye nüfusunun demografik yapısının korunması hedefleniyor. Altındağ'da yaşanan olumsuzlukların önüne geçebilmek için seyreltme uygulaması başlatıldı.

O BÖLGELERDEKİ SURİYELİLER BAŞKA ŞEHİRLERE GÖNDERİLECEK!

Bu tür yerlerde farklı politika izlenecek. Yoğunluğun bulunduğu yerlerdeki Suriyeliler gönüllülük esasına uygun olarak farklı il veya ilçelere gönderilecek. Öte yandna Türkyie'den Suriye'ye dönen Suriyelilerin sayısını Bakan Soylu açıklamıştı. 480 bin Suriyelinin ülkesine gönüllü olarak döndüğü ifade edilmişti.


Milli Takımın yarısı İnegöl’den Milli Takımın yarısı İnegöl’den
Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da Almanya Cumhurbaşkanı Ankara'da
Esra Tunçbilek ilk belediye Başkan Vekili oldu Yeni dönem için Isparta Belediye Başkan vekili olarak ilk görev alan isim Belediye meclis üyesi Avukat Esra Tunçbilek oldu.
Burdur'da uyuşturucuya geçit yok! 2 şahıs tutuklandı Burdur’da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı.
Isparta’da gül üreticilerin yüzü gülüyor Gülbirlik’in 2023 dönemine ilişkin mali genel kurul toplantısında, 2023 yılına ilişkin elde edilen gelirden gül üreticilerine kilo başına 4 lira 57 kuruş kar payı verilmesine karar verildi.