Yüzlerindeki gurur neşe özgüven ve umudun hiç sokmaması için çalışıyoruz


Eğitim 16.09.2019 13:09:00 0
Yüzlerindeki  gurur neşe özgüven ve umudun hiç sokmaması için çalışıyoruz

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 2019-2020 Akademik Yıl'da öğrencilere seslendi: ''SDÜ bilimin hayata değer katması gerektiğini düşünen bir üniversitedir. Öğrenmenin yaşı ve sınırının olmadığına inanarak yol alan, sizlere yaşam boyu öğrenmenin, kendinizi geliştirmenin olanaklarını sunmaya gayret eden bir üniversitedir.''

-SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı'dan öğrencilere mesaj

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı 2019-2020 Eğitim-Öğretim Dönemi'nde yayınladığı mesaj ile öğrencilere seslendi. Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) bilimin hayata değer katması gerektiğini düşündüğü kaydeden Prof. Dr. Çarıkçı, öğrencilere ''yüzlerinizdeki gurur, neşe, özgüven ve umudun hiç solmaması için çalışıyoruz'' diye seslendi.

-Isparta ''Bilim Kenti''

Isparta'nın yaşanabilir kentler sıralamasında hep ön sıralarda yer aldığına ve bir cazibe merkezi olduğuna işaret eden Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, ''SDÜ Isparta'nın tüm paydaşları ile birlikte öğrencilerine kariyerlerini geliştirme fırsatı tanırken; öğrenciye kentin geleceği için de çalışma imkânı verir.  Isparta'da değişimi ve gelişimi SDÜ öğrencilerinin beğenileri ve fikirleri yönlendirmekte, gençliğin dinamizmi Isparta'yı şekillendirmektedir'' saptamasında bulundu.

-Kariyeriniz için canlı ve zengin bir üniversite yaşamı

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, öğrencilere şöyle seslendi:

''Bizlerin öncelikli vazifesi size SDÜ çatısı altında güvenli ve huzurlu bir eğitim- öğretim ortamı sağlayabilmek; kendi ailenizdeki sıcaklığı aratmayacak bir yaşam alanı sunabilmektir.

Bu doğrultuda, hem doğru bir şehirde hem de doğru bir üniversitede olduğunuzu belirtmek isterim. Öyle ki Isparta, Türkiye'de yaşanabilir kentler sıralamasında hep ön sıralarda olan bir cazibe merkezidir. Isparta'nın bu özelliği üniversitelerini el üstünde tutan bir bilim kenti olmasından gelir. SDÜ Isparta'nın tüm paydaşları ile birlikte öğrencilerine kariyerlerini geliştirme fırsatı tanırken; öğrenciye kentin geleceği için de çalışma imkânı verir.  Isparta'da değişimi ve gelişimi SDÜ öğrencilerinin beğenileri ve fikirleri yönlendirmekte, gençliğin dinamizmi Isparta'yı şekillendirmektedir.

SDÜ ise bu şehir içinde 27 yıllık tecrübesi ile kurumsallaşmasını tamamlamış bir üniversitedir. Bir Anadolu üniversitesinde bulabileceğinizden çok daha fazlası öğrencilerimizin 7/24 hizmetindedir. Kütüphanemiz, yemekhanelerimiz, kafelerimiz, internet ve diğer iletişim teknolojilerini en ileri düzeyde kullanabileceğiniz Doğu ve Batı yerleşkelerimiz, her öğrencinin hobisine hitap eden sayısı 100'ü aşan kulüplerimiz, önemli spor müsabakalarına da ev sahipliği yapan yüzme havuzlarımız, futbol, basketbol, tenis sahalarımız ile her daim canlı ve zengin bir üniversite yaşamı SDÜ'de sizi beklemektedir.

Bununla birlikte Süleyman Demirel Üniversitesi, öğrenmenin yaşının ve sınırının olmadığına inanarak yol alan, sizlere yaşam boyu öğrenmenin, kendinizi geliştirmenin olanaklarını sunmaya gayret eden bir üniversitedir. Kısaca,  SDÜ bilimin hayata değer katması gerektiğini düşünen bir üniversitedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğrencilerimizin yeni eğitim-öğretim yılını kutluyor; Üniversitemize yeni gelen öğrencilerimize ise hayırlı olsun ve hoş geldiniz diyoruz.

Hayata değer katan mutlulukları SDÜ'de hep birlikte yaşayacağımız sağlık, huzur ve başarı dolu bir eğitim-öğretim yılı geçirmeyi diliyoruz.''

-''Her zaman sizin yanınızda yer alacağız''

Prof. Dr. Çarıkçı, ''en iyi üniversitelerde eğitim almış veya çalışmış, yenilikçi, özveri ile çalışan eğitimcilerimiz ile her zaman sizin yanınızda yer alacağız'' dedi.

Meslek edinme sürecinde bilgi ve becerilerin artırılması yanında bilgiye erişme ve yorumlama yeteneğinin kazandırılması için emek sarf edeceklerini, çaba göstereeklerini kaydeden Rektör Prof. Dr. Çarıkçı, ''iyi bir doktor, mühendis, mimar, işletmeci, öğretmen, sporcu vb. olma sürecinde yanınızda yer alacağız. Size düşen görev, en iyi şekilde bu bilgi birikiminden faydalanmaktır.

Unutmayın ki üniversite eğitimi özveri ve çaba gerektiren bir süreçtir. Sizler bu aileye katılarak, bilgi, görgü, beceri ve yetkinliklerinizi artırarak ulusal ve uluslararası ortamlarda üniversitemizin çok iyi birer temsilcisi olacaksınız'' dedi.

-İlham veren üniversite

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, kişisel sosyal paylaşım ağlarından yayınladığı mesajlarda ise 'öğrencilerimizin yüzlerindeki gururun, neşenin, özgüvenin ve umudun hiç solmaması için' çalıştıklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, şöyle dedi:

''27 yıllık bir üniversite olmanın birikimiyle, öğrencilerimizin yüzlerindeki gururun, neşenin, özgüvenin ve umudun hiç solmaması için çalışıyoruz. Kıymetli öğretim üyelerimizin her yönden güzel bir ortamda çalışmaları için çabalıyoruz.

"İlham Veren Üniversite" mottosu çerçevesinde bu çalışmalarımıza ve çabalarımıza 2019-2020 eğitim-öğretim yılında da devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimizin, akademik ve idari tüm personelimizin yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitemize yeni gelen öğrencilerimize ise tekrar hoş geldiniz diyorum. Hepimiz için güzelliklerle dolu bir yıl olsun.''

-Künye:

Süleyman Demirel Üniversitesi

» Tarihi kökleri 21 Şubat 1976 Isparta Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi'ne (IDMMA) kadar uzanıyor

» Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) şeklinde yapılanması ise 11 Temmuz 1992 tarihinde gerçekleşti

» SDÜ'ye 2019-2020 Akademik Yıl'da 7 bin 238 öğrenci katıldı.

» Toplamda SDÜ öğrenci sayısı 50 bin 931 oldu.

» SDÜ'de uluslararası düzeyde 322 profesör, 187 doçent, 524 dr. öğretim üyesi, 519 öğretim görevlisi, 694 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 2246 öğretim elemanı görev yapıyor.

» Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) 15 fakülte, 6 enstitü, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 51 araştırma ve uygulama merkezi, 113 bölüm, 120 program, 323 anabilim dalı, 24 bilim dalı, 20 anasanat dalı, 106 yüksek lisans programı, 67 doktora programı, 7 disiplinlerarası yüksek lisans programı ve 5 disiplinlerarası doktora programı bulunuyor.

-SDÜ yükseköğretime 5 yeni alan kazandırdı

» SDÜ, her yıl olduğu gibi 2019-2020 Akademik Yıl’da da yükseköğretime yeni alanlar kazandırmaya devam etti. Bu bağlamda psikoloji, havacılık yönetimi, eski yazı (hat) anasanat, ilköğretim matematik ve Arapça öğretmenliği programlarında eğitim-öğretim başladı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz Çiftçilere müjde! Tarımsal sulama ücretsiz
Banka değil, ucuz et kuyruğu! Banka değil, ucuz et kuyruğu!
Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl? Doğu'ya kar, Batı'ya bahar! Yurtta hava nasıl?
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde