ZİRAAT ODASI BAŞKANI MÜSTAHATTİN CAN SELÇUK: ÇİFTÇİLERİ MEMNUN EDEN KARAR


Yaşam 1.04.2020 14:04:00 0
ZİRAAT ODASI BAŞKANI MÜSTAHATTİN CAN SELÇUK: ÇİFTÇİLERİ MEMNUN EDEN KARAR

-“Hazineye ait tarım arazisini kiralayan çiftçilerin nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerinin 6 ay süreyle ertelenmesini memnuniyetle karşılıyoruz”

Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, Hazineye ait tarım arazisini kiralayan çiftçilerin nisan, mayıs ve haziran ayı kira ödemelerinin 6 ay süreyle ertelenmesini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulan erteleme kararından binlerce çiftçinin yararlanacağını belirten Selçuk, “Başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olmak üzere, bu kararın alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çiftçilerin ecrimisil sorununun 2018 yılında Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin girişimleriyle çözüldüğünü hatırlatan Selçuk şunları söyledi:

“Hazine arazilerinde ecrimisil ödeyerek tarımsal üretim gerçekleştiren çiftçilerimiz, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kaydolamadıkları için devletin sağladığı hiçbir destekten yararlanamıyordu. Ecrimisil ödeyerek tarımsal üretim yapan çiftçilerimizin yaşadığı sorunları birlik başkanımız aracılığıyla dönemin Başbakanına iletip çözmüştük.

Ecrimisil ödeyerek tarımsal üretim yapan çiftçilerimiz artık, hazine ile kira sözleşmesi yaparak ÇKS’ye kayıt olabiliyor. Tarımsal desteklerden, düşük faizli kredilerden, tarım sigortalarından yararlanabiliyor, TMO’ya ürün teslim edebiliyor, doğal afetlerden zarar görmeleri halinde düşük faizli kredilere yönelik borç ertelemelerinden de faydalanabiliyor.

Bu araziler için, çiftçilerimize, kira sözleşmesi yapmak şartıyla ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden 10 yıla kadar doğrudan kiralama hakkı da verildi. Çiftçilerimiz, yükümlülüklerini yerine getirmeleri halinde, 10 yılın sonunda, isterlerse kira sürelerini uzatabiliyor veya doğrudan araziyi satın alabiliyor.”


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Karacabey’in çehresi değişiyor Karacabey’in çehresi değişiyor
Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza! Ticaret'ten iki yılda 850 milyon TL idari ceza!
CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü CHP'li Dalgıç'tan Mudanyalı üretici kadınlara destek sözü
Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği Başiskele Ortadil Sokakta sürüş güvenliği