Antalya Bilim Festivali düzenleniyor

Kepez Belediyesi tarafından 2’ncisi düzenlenen Antalya Bilim Festivali (BİLİMFEST) Dokumapark’ın 50 bin metre karelik etkinlik alanında gerçekleştiriliyor.


Sanat 22.10.2023 23:31:00 0
Antalya Bilim Festivali düzenleniyor

Antalya Bilim Festivali’nin açılışına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Yusuf Kıraç, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, TEİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit katıldı.

50 BİN METRE KARE FESTİVAL ALANI

Sanayi ve teknoloji devlerinin katıldığı, milli gururlarımızın sergilendiği festivalin açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptı. Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle 2. Antalya Bilim Festivali ziyaretçilere kapılarını açtı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ve beraberindeki heyet, ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü rehberliğinde, 50 bin metre kare alana kurulan festival alanını gezdi.

Antalya Bilim Festivaline 220 kurum ve kuruluş katıldı. Türkiye savunma sanayisinin ürettiği helikopter, zırhlı araçlar, füzeler başta olmak üzere yeni teknoloji ürünlerinde sergileneceği festival yoğun ilgi görüyor. Festivalde TÜBİTAK, ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, TÜRKSAT, TUA gibi kurumlar tarafından üretilen yerli ve milli teknoloji ürünleri büyük ilgi çekti.

KONFERANSLAR VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

4 gün sürecek olan BİLİMFEST’in ilk gününde ise Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Savunma Sanayi Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş ve Astrofizikçi Prof. Dr. Ethem Derman konferans düzenleyecek.

Festivalde Buble Show, Mınyon Maskot Show, Tübitak Bilim Gösterileri, Sosis Balon Show, Jonglör Show, İllizyon Show, Aliceın Wonderland Show, Troller Maskot Show, Paw Patrol Müzikal Show gibi etkinlikler ve Güneş Gözlemi, Planeteryum, Simülasyon Deneyim Alanları, Sıcak Hava Balon, Kara Ve Hava Araçları Sergisi, Paydaş Katılımcı Stand Aktiviteleri, Balon Park, Tırmanma Kulesi, Astrofotoğrafçılık, Kızıldeniz Fotoğraf Sergisi, Teknomacera aktiviteler gerçekleştirilecek.

content-slider
content-slider
content-slider

Hayvan sayısı arttı, fiyatlar düştü Isparta’da hayvan sayısının artması ve ete talebin azalması nedeniyle kırmızı et fiyatlarında düşüş yaşandı.
Çalışanların beklediği müjdeyi Bakan Işıkhan verdi! Esnek çalışma modeli geliyor Çalışanlar dikkat! Uzaktan ve esnek çalışmada düzenleme sinyali Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, "Çalışma Genel Müdürlüğümüz bu konuda mevzuat düzenlemelerini gerçekleştiriyor." dedi.
TEFENNİ'DE MİNİKLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ TEFENNİ'DE MİNİKLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ
İhtiyaç sahipleri için ‘Ekmek kart’ uygulaması Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ekmek kart uygulaması üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
EMNİYET EKİPLERİ MOTOSİKLET HIRSIZLARINI KISKIVRAK YAKALADI EMNİYET EKİPLERİ MOTOSİKLET HIRSIZLARINI KISKIVRAK YAKALADI