Antalya’da güzellik buluşması

Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç


Yaşam 25.04.2024 18:11:00 0
Antalya’da güzellik buluşması

ANTALYA’DA DEV ORGANİZASYON; GÜZELLİK AKADEMİSYENLERİ VE UZMANLARI BULUŞTU

Ankara Üniversitesi ile Ankara Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile TESK, Güzellik Uzmanları Dernek ve Federasyonu, Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Federasyonu, ATO, Türkiye Yaşlanma Karşıtı (Anti-Aging) Derneği, Obezite Diyetisyenliği Derneği, Türkiye Beslenme Platformu ve daha pek çok Sivil Toplum Örgütlerinin desteklediği Antalya’da düzenlenen Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji Çalıştayında, Dünyaca tanınmış bilim insanları, cilt ve güzellik uzmanları ile sektör temsilcileri bir araya geldi.

Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman: Bütüncül güzellik uzmanları ile bir aradayız

Uluslararası Beautycare 2024 Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman yaptığı açılış konuşmasında, ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji Çalıştayı’nın bütüncül güzellik uzmanlarının bir araya geldiği Türkiye’de ilk defa düzenlenen bir etkinlik olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Karaman şöyle konuştu:

“Uzakdoğu ve birçok gelişmiş ülkelerde bütüncül güzellik son derece önemli. İçten başlayarak, psikolojisi ile beslenmesi ile cilt bakımı ile estetiği ile dermatolojik hastalıkların giderilmesi ile sporu ve sağlıklı yaşamı ile son derece önemli bir konu. Bunlardan bir tanesi eksik olduğu taktir5de hem cilt bakımı ve güzellik uzmanlarımızın yapmış olduğu emekler boşa gider, hedefine ulaşmaz hem de yaşlanma karşıtı çalışmaların çok büyük bir ayağı eksik kalır. Sonuçta hem ekonomik hem de sosyal yönden kayıplar yaşarız. Bu bağlamda bugünkü bu toplantımızın etkinliğimizin en önemli özelliği konunun tüm partnerlerinin, estetikçisi ile cilt bakım uzmanı ile güzellik emekçileri ile tıpçısı, biyokimyacısı, organik kimyacısına kadar konunun tüm partnerlerinin aramızda olduğu birbirleri ile ve bizlerle bilgilerini paylaşmaları gerçekten hepimiz için çok onur ve gurur vericidir.”

“Sağlıklı yaşarken güzelleşin, güzelleşirken sağlıklı yaşayın”

Sloganlarının “Sağlıklı yaşarken güzelleşin, güzelleşirken sağlıklı yaşayın” olduğunu ifade eden Prof. Dr. Karaman, “İkisi bir bütün ve birbirinden ayıramazsınız. Mümkün değil. Dolayısıyla içten gelen bu doğal güzelliğinin dışa yansıması hem güzellik emekçilerimizin işini kolaylaştıracak hem de hedefe ulaşma anlamında hepimize çok ciddi manada kazanımlar sağlayacak” dedi..

Güray Değerli: Katma değerli ürünler için Teknokent’imize bekliyoruz

Çalıştaya katılan Ankara Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Güray Değerli ise “Sizlerden gelecek üniversitelerle işbirliği yapma noktasındaki talepleri de dinleyeceğiz hem de sizlerden bu talepleri alabiliriz. Ankara Üniversitesi Teknokent olarak ülkemizde çok daha katma değerli ürünler geliştirmek üzere Teknokentimizde mutlaka sizleri de kendi alanınızda görmek istiyoruz diye konuştu.

Elif Şebnem Türe: Gri alanlarımızı netleştirebilmek için bir masada oturmayı hep arzuluyorduk

Ankara Güzellik Uzmanları Derneği Başkanı Elif Şebnem Türe de 28 yıldır güzellik uzmanlığı ile ilgilendiğini, Gazi Üniversitesi’nde Saç ve Güzellik Bölümünde Başkanlık yapmış bir akademisyen olduğunu söyledi. Dernek başkanlığında 18 yılı geride bıraktığını ifade eden Türe federasyon da ise 14 dernekle birlikte çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Hekim arkadaşlarla, kuaförlerle aralarında gri alanlar olduğunu ifade eden Türe, “Bu gri alanları netleştirebilmek adına tüm güzellik, bakım, estetik, kozmetik ve kozmetolojiyi bir arada oturtup dengelemek ve bununla ilgili bir masada çalışma yapmayı çok arzuluyorduk. Prof. Dr. Mehmet Rüştü Karaman hocamızın çalışması sayesinde böyle bir imkan bulduk” dedi.

Organizasyon Komitesi Eş Başkanı ve Ankara Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevin Şanlıer de konuşmasında sağlıklı bir cilt yapısı ve güzelleşmede düzenli beslenme ve sağlıklı yaşamın önemine değindi.

4 gün sürecek

Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve yurt içi ve yurt dışından dünyaca tanınmış bilim insanlarının katıldığı güzellik uzmanları ile medikal estetikçiler, sağlıkçılar ve diyetisyenleri ilk defa bir araya getiren büyük organizasyonda oturumlar ile ‘Uluslararası Güzellik, Estetik & Kozmetoloji Çalıştayı ve Sertifikalı Kurs Programı düzenlenecek.


Antalya'da geleceğin müzisyenlerine sertifika Antalya'da geleceğin müzisyenlerine sertifika
Başkan Başdeğirmen: Birlik beraberlik içinde hizmete devam edeceğiz Başkan Başdeğirmen: Birlik beraberlik içinde hizmete devam edeceğiz
Altyapıdan gelen gençlerimizin istek ve hırsları bizi daha ileri götürecektir Altyapıdan gelen gençlerimizin istek ve hırsları bizi daha ileri götürecektir
KONYAALTIN'DA BEBEKLER VE BABALARI KIYASIYA YARIŞTI Konyaaltı Belediyesi’nin 2 Mayıs Dünya Bebek Günü kapsamında gerçekleştirdiği “Bebek Günleri” ‘Bebek Emekleme Yarışması’ ve ‘Babalarla Bebek Bezi Bağlama Yarışması’ ile sona erdi. Babaların ve bebeklerin renkli görüntüler oluşturd
Kumluca 25.tarım ve seracılık festivalinde kadınlar matinası etkinliği Kumluca 25.Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen Kadınlar Matinesi etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.