Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor

Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor


Gündem 18.03.2024 21:00:00 0
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor

KIRMIZI ET 450-470 TL
Isparta’daki kasaplarda kuzu etin kilosu 450 lira, dana etin kilosu ise 470 TL’yi buldu. Tavuk kilogramının da 90 liradan satıldığı Batman’da bazı kasaplar; “Komşu Diyarbakır’da kuzu etin kilosu 500 liraya çıktı. Çevre illere göre ise Isparta’daki et daha ucuz. Maliyetlerin giderek artması besiciliği de olumsuz etkiledi. Çok sayıda kişi besicilikten vazgeçti. Hayvan sayısının azalması et fiyatlarına yansıyor” diye bahaneleri sıralıyorlar.

Türkiye et ve Süt kurumundan yapılan açıklamalarda ise; Türkiye’de besi hayvan noktasında herhangi bir sıkıntının olmadığı bu nedenle ihracat konusunda da bir adım atılmadığı açıklanıyor. Elektrik, akaryakıt gibi etki edecek zamların çok üstünde fiyat artışına giden kasaplar, sürekli ete zam yapıyor. Ve bir türlü durdurulamıyorlar.

KÜMES HAYVANLARI FİYATINDA ARTIŞ
Ramazan ayında gıda fiyatlarının yanı sıra kırmızı et ve tavuk fiyatlarında da artış oldu. Bir adet besi tavuğun 500 TL’den, hindi adedinin ise 1500-3500 lira arasında satıldığını belirten kümes hayvanları satıcısıları; “Yılbaşı öncesinde fazla kesim olunca, şimdi de piyasa da kümes hayvanı sıkıntısı yaşanıyor diyorlar. Pazarda fiyatlar artınca satışlarımız da yüzde 10’un altına düştüğünü söylüyorlar.

KÖY YUMURTASI UÇTU
Isparta’da köy pazarlarında köylülerin getirdiği yumurtanın adedi 7.5 lirayı bulurken, gezen tavuk yumurtasınına adedi ise 5 TL’den alıcı buluyor. Yumurta fiyatlarındaki artış nedeniyle köy ürünleri satıcıları eski alışverişi yapamamaktan yakınıyor. Köy yumurta adedinin 7.5 liraya yükselmesiyle  vatandaşlar gezen tavuğa yöneldi.


Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Mehmet Özcan’a ziyaret Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Mehmet Özcan’a ziyaret
Gemtaş’ta yönetim belli oldu Gemtaş’ta yönetim belli oldu
TASC önderliğinde bir araya gelindi: Sözde Ermeni Soykırımı'na protesto TASC önderliğinde bir araya gelindi: Sözde Ermeni Soykırımı'na protesto
Ahmet Bereket yeni parti mi kuruyor? Ahmet Bereket yeni parti mi kuruyor?
Keşan TSO’dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ziyaret Keşan TSO’dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ziyaret