Isparta'da Aşure Kazanları Birlik ve Beraberlik İçin Kaynadı

Güncel haber: Isparta'da birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma temasıyla coşkuyla kutlandı


Yaşam 30.07.2023 23:47:00 0
Isparta

Aşure Kazanları Birlik ve Beraberlik İçin Kaynarken, Vali Baruş Katılım Gösterdi!

Anadolu'nun yüzyıllardır süregelen geleneklerinden biri olan aşure günü, Isparta'da da birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma temasıyla coşkuyla kutlandı. Muharrem ayının bereketiyle bir araya gelen insanlar, aşure kazanlarını el birliğiyle hazırlayarak misafirlerine ikram etti.

Isparta Valisi Aydın Baruş, bu anlamlı günde Yakaören Köyü ve Aliköy gibi yerlerde düzenlenen aşure etkinliklerine katıldı. İlk olarak Aslanbaba Türbesi'ni ziyaret eden Vali Baruş, ardından kazanlarda kaynayan aşurelere katkı sağladı ve dua etti.Isparta İl Özel İdaresi'nde Uysal Geri mi Dönüyor?

Aliköy'de Hatıp Dede Türbesi'ni ziyaret eden Vali Baruş, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Son olarak Tuncelililer Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Cemevi'ni ziyaret eden Vali Baruş, dernek yetkilileriyle bir araya gelerek düzenlenen aşure sofrasına konuk oldu. Bu özel günün ruhuna uygun şekilde, birlik ve dayanışma içinde geçen etkinlikler, Isparta'da anlam dolu bir aşure günü yaşanmasını sağladı.

detail-photo-fancybox-1

detail-photo-fancybox-2

detail-photo-fancybox-3

detail-photo-fancybox-4

detail-photo-fancybox-5

detail-photo-fancybox-6


Antalya'da hava durumu! 6.10.2024 Antalya Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada yarın havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz üniversitesi tıp fakültesi öğretim üyelerine ödül Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilen nadir ve zorlu operasyonun bilimsel çalışması Minimal İnvaziv Jinekolojik Cerrahi Kongresi’nde bu yıl en iyi bildiri ödülüne layık görüldü.
Burdur Baro'suna ilk kadın seçildi Burdur Barosu başkanlığına Meltem Özdemir seçildi. İlk kadın baro başkanı unvanını kazanan Özdemir, 162 oy alarak seçimleri kazandı. Detaylar haberimizde.
Altın Portakal Film Festivali" geleneksel kortejiyle başladı Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, 61’incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin geleneksel Cam Piramit önünden başlayan kortej geçişine, aralarında Salih Güney, Burak Serdar Şanal, Mehmet
Ak Parti ve Milletvekili Mustafa Oğuz vefat eden teyzesi Hatice Dalgar için mesaj paylaştı Ak Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz, teyzesi olan eski kadın kolları başkanı ve mevcut il genel meclis üyesi Hatice Dalgar vefat etti.