RTÜK ve TİMBİR’den “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık” Konferansı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) işbirliğinde “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık” Konferansı düzenlenecek.


Gündem 8.05.2024 16:00:00 0
RTÜK ve TİMBİR’den “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık” Konferansı

RTÜK ve TİMBİR’den “Türkiye Yüzyılından Dijital Yayıncılık” Konferansı

Türk medyasının gelişimine öncülük etmeyi sürdüren RTÜK, Türk İnternet Medya Birliği ile birlikte Ankara’da 29 Mayıs Çarşamba günü, “Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla gerçekleştireceği “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık” Konferansında, Dijital Medyanın ve Yayıncılığın Gelişimi, Dijital Medyada Yapay Zeka ve Dijital Mağduriyet ile Türkiye Yüzyılında Dijital Medya konularını ele alacak.

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Türkiye’de dijital medyanın hızla gelişmesi ile dijital yayın mecralarının kontrolsüz bir şekilde kurularak herhangi bir akreditasyon işlemine tabii tutulmadan yayın yapabildiğine dikkat çekti. Bu durumun dezenformasyon başta olmak üzere birçok sorunu beraberinde getirdiğini vurgulayan Dr. Basa, “Türkiye Yüzyılında etik kuralları belirlenmiş, akreditasyon işlemine tabi, standartları oluşturulmuş bir dijital medyaya ihtiyaç duyulmaktadır. Bu gerekçelerle; 3335 kanun kapsamında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Türk İnternet Medya Birliği olarak, RTÜK öncülüğünde ilgili kurum ve kuruluşlar ile iletişim fakültelerinin temsilcileri ve üyelerimizin katılımı ile düzenleyeceğimiz Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansında sorunlar katılımcı bir modelle görüşmelere açılıp, sahadan direkt bilgilerle politika metinleri oluşturulması hedeflenmektedir” dedi.

Dr. Basa, Türk medyasının gelişimine öncülük eden, sorunların çözümü noktasında inisiyatif alan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.


Eğirdir'de el bombaları bulundu Isparta'nın Eğirdir ilçesinde şoke eden gelişme, Babasultan Mevkiinde el bombası buldu. Ekipler hemen alarma geçti.
Kemer’de 19 Mayıs coşkusu gün boyu sürdü Kemer’de 19 Mayıs coşkusu gün boyu sürdü
Davraz mahallesindeki aquapark, masal park’a dönüyor Davraz Mahallesindeki Aquapark, Masal Park’a dönüyor. Kadın ve çocuk ağırlıklı şehrin en gözde park alanlarından birisi olacak alanda voleybol, basketbol sahaları, tenis kortu yer alacak.
Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan ve Dağıstan Cumhuriyeti’nin dansçı grupları Alanya'da Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan ve Dağıstan Cumhuriyeti’nin dansçı grupları Alanya'da
HÜDA PAR’dan Antalya Eczacı Odasına ziyaret Meslek odalarının sorunlarının tespitine yönelik başlatılan programlar kapsamında Antalya Eczacılar Odası’nı ziyaret eden HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, burada oda başkanı Uzm. Ecz. İsmail Erçin ile bir araya g