Gündem

Gündem Haberleri

Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Yurtta bugün hava nasıl olacak?


Gündem 25.04.2024 07:20:32 0
Yurtta bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji'nin günlük hava tahmin raporuna göre, bugün rüzgarın, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklenirken, aynı bölgeler için yer yer toz taşınımı uyarısında bulunuldu. Vatandaşların hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Nisan Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. 

Yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle güney, güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Rüzgarın, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Ayrıca İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması da uyarılar arasında yer aldı.


Devlet Bahçeli Sosyal Tesisleri açıldı Devlet Bahçeli Sosyal Tesisleri açıldı
Nevşehir Halk Günü'ne yoğun ilgi Nevşehir Halk Günü'ne yoğun ilgi
Yalvaç'ta Hıdırellez şenlikleri başlıyor Yalvaç'ta Hıdırellez şenlikleri başlıyor
SERİK’TE 7. FERMALI AV KÖPEKLERİ YARIŞMASI DÜZENLENDİ Serik Avcılık Atıcılık Derneği tarafından düzenlenen 7. Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması Antalya’da yapıldı.
ANTALYA'YA GELEN TURİST SAYISI 2 MİLYONU GEÇTİ Antalya'ya yılın şubat, mart. nisan ve mayıs ayında 2 milyon 66 bin 962 turist geldi. Bu sayı, kent turizminde tüm zamanların en iyi başlangıcı olarak tarihe geçti.