Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ataması yapılan 712 hâkim, 492 cumhuriyet savcısı ve 147 idari hâkimin mesleğe adım atmasını kutladı. Erdoğan, meslek hayatlarının başında olan yargı mensuplarına üstün muvaffakiyetler dileyerek başarılarının devamını temenni etti.
28 ve 18'inci dönemlerde dereceye giren 8 gençten 5'inin kadın olması, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takdirle karşılandı. Erdoğan, bu durumu "Büyük memnuniyetle ifade etmek isterim ki, kılık kıyafet yasakları başta olmak üzere önlerinde duran engelleri tek tek kaldırdıkça kadınlar, kamu bürokrasisinde daha fazla yer almaya ve daha görünür olmaya başladı" sözleriyle değerlendirdi.
Cumhurbaşkanı ayrıca, başörtülü yargı mensuplarına yönelik zaman zaman ortaya çıkan olumsuz tepkilere dikkat çekerek, "Türkiye artık bunları geride bırakmıştır, geride bırakmak zorundadır. Belki biraz zaman alacak, belki biraz hazım problemi çekilecek ama özgürlüklerin herkese eşit uygulandığı yeni Türkiye'yi inşallah herkes kabullenecek" dedi.
Erdoğan, özellikle kadınların kamu ve özel ayrımı gözetmeksizin hayatın farklı alanlarında onurluca yer almalarının önemine değinerek, bu durumun toplum tarafından benimsenmesinin zamanla gerçekleşeceğini vurguladı.