Tarih: 01.02.2026 19:32

Haydar Kemal Kurt’tan “Tıbbi Kenevir” Tepkisi: Isparta Neden Kapsam Dışında?

Facebook Twitter Linked-in

Ak Parti Isparta eski İl Başkanı ve Milletvekili, aynı zamanda Vakıflar Bankası Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Kemal Kurt, tıbbi kenevir üretim merkezi olarak belirlenen 21 il arasında Isparta'nın yer almamasına tepki gösterdi.

Kurt, komşu iller Antalya ve Burdur'un listeye dahil edildiğine dikkat çekerek, Isparta'nın tıbbi ve aromatik bitkiler üretimi ile işlenmesi konusundaki tecrübesi göz önünde bulundurulduğunda bu durumun "bir hata izlenimi" oluşturduğunu ifade etti.

Paylaşımında, söz konusu eksikliğin muhakkak bir gerekçesi olabileceğini belirten Kurt, buna rağmen şehrin potansiyelinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Bu süreçte sivil toplum kuruluşlarına, ilgili kamu kurumlarına, üniversitelere ve Isparta'yı temsil eden siyasilere önemli sorumluluklar düştüğünü kaydetti.

Haydar Kemal Kurt, merkezi idare nezdinde acilen girişimlerde bulunulması gerektiğini belirterek, yapılacak çalışmalarla Isparta'nın da tıbbi kenevir üretim merkezleri kapsamına alınmasının sağlanması çağrısında bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —