Tarih: 06.03.2026 10:05

Meteoroloji uyardı: Hafta sonu kar, fırtına ve çığ riski

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA-BHA

Doğu ve kuzey kesimlerde yağış etkili olurken, iç bölgelerde rüzgarın zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son tahminlere göre, yarın Türkiye’nin doğu ve kuzey kesimlerinde yağışlı hava etkili olacak. Karadeniz Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde yağmur görülmesi beklenirken, İç Anadolu Bölgesi’nun doğusu, Adana ve Mersin çevreleri ile Doğu Anadolu Bölgesi genelinde kar yağışının etkili olması öngörülüyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimlerinde de kar yağışı görülecek.

Doğu Anadolu için çığ uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde eğimli ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bölgede devam eden kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle çığ riskinin artabileceği belirtilirken, yetkililer güncel uyarıların takip edilmesini istedi. Öte yandan İç Anadolu Bölgesi ile Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde rüzgarın güneyli ve kuzeyli yönlerden saatte 40-60 kilometre hıza ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Yetkililer, özellikle açık alanlarda ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini vurguladı.

Büyük şehirlerde sıcaklıklar

Yarın günün en yüksek sıcaklıklarının;

civarında seyretmesi bekleniyor.

Pazar günü batıda hava açıyor

Pazar günü yağışlı sistemin Doğu Anadolu Bölgesi’nin doğusuna doğru çekilmesi bekleniyor. Bu nedenle yurdun batı ve iç kesimlerinde parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer yağış geçişleri görülebileceği bildirildi. Pazar günü beklenen en yüksek sıcaklıklar ise şu şekilde:

Meteoroloji, özellikle Doğu Anadolu’daki çığ tehlikesi ile iç kesimlerde beklenen fırtına ve sis nedeniyle vatandaşların güncel hava durumu uyarılarını takip etmelerini istedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —