1 Temmuz’da hangi kısıtlamalar kaldırılacak?


Gündem 28.06.2021 08:30:00 0
1 Temmuz’da hangi kısıtlamalar kaldırılacak?

İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz saat 05.00te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelge yayımladı. Peki, 1 Temmuzda hangi kısıtlamalar kaldırılacak?

Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları, 1 Temmuz Perşembe günü saat 05.00`ten itibaren hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sona erecek. Sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasıyla bağlantılı olarak uygulanan şehirlerarası seyahat kısıtlamaları da sona erecek.

Tüm iş yerleri, temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra "Sağlık bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi"ndeki tüm tedbir ve esaslara uyulması kaydıyla 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren tekrar faaliyet gösterebilecek.

Sinema salonları, 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren faaliyet gösterebilecek. Masa veya sandalyeler arasındaki mesafe kuralına uyulmak kaydıyla, yeme-içme yerlerinin açık veya kapalı alanlarında aynı masada aynı anda bulunabilecek kişi sayısına dair kısıtlamalar uygulanmayacak.

Kahvehane, kıraathane gibi iş yerlerinde oyun oynanmasına ve oynatılmasına ilişkin kısıtlamalar da sona erdirilecek. Konaklama tesislerinde saat 22.00`de, diğer yerlerde ise saat 21.00`de sona eren müzik yayınları (canlı icra edilenler de dahil), bu konuda yeni bir karar alınıncaya kadar 1 Temmuz tarihinden itibaren saat 24.00`e kadar yapılabilecek.

Park, bahçe, kamp alanı, piknik ve mesire alanlarına getirilen ilave kısıtlamalar kaldırılacak. Nikah ve düğün merasimlerinde, yiyecek içecek ikramı yapılabilecek. Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00`e kadar yapılabilecek.

Düğün ve nikahlarda ancak fiziki mesafe kuralına aykırılık teşkil etmeyecek şekildeki oyun, dans, halay ya da gösteriler yapılabilecek. Nikah ve düğün merasimlerinde (kapalı yerler için halen uygulanmakta olan kişi başına asgari 6 metrekare yer bulunması şartı dışında) katılımcı sınırlamasına gidilmeyecek.

Köy düğünlerine de 1 Temmuz`dan itibaren izin verilecek. Sokak düğünlerine izin verilip verilmeyeceğine ise hıfzıssıhha kurulları karar verecek. Konser, festival, gençlik kampı gibi etkinliklere kişi başına asgari açık alanlarda 4 metrekare, kapalı alanlarda 6 metrekare yer bırakılmak ve Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi`nde belirtilen kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe prensiplerine uyulmak kaydıyla izin verilecek.

Şehir içi ve şehirlerarası tüm toplu taşıma araçlarındaki kapasite sınırlamalarına son verilecek. 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı vatandaşların şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar kaldırılacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda uygulanmakta olan 10.00­16.00 mesai uygulaması sona erecek.


Aynı gece iki muhteşem konser Aynı gece iki muhteşem konser
2024 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Tatbikatı Yapıldı 2024 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Tatbikatı Yapıldı
Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek Mahsun Kırmızıgül, Azerbaycan’da konser verecek
Mecal yepyeni şarkısıyla listelere göz kırptı! Mecal yepyeni şarkısıyla listelere göz kırptı!
Otizm Farkındalık Haftasına özel çocukların gösterisi damga vurdu Otizm Farkındalık Haftasına özel çocukların gösterisi damga vurdu