5 ilde ormanlara giriş kısıtlaması


Gündem 30.07.2021 14:30:00 0
5 ilde ormanlara giriş kısıtlaması

Gaziantep, Çanakkale, Balıkesir ve Kocaelide ormanlara giriş çıkışlar yasaklandı. İzmir ise ormanlara girişi Haziran ayında 30 Ekime kadar yasaklamıştı.

BURSA (İGFA) - Son günlerde ülke genelinde orman yangınları yaşanması ve yangınlar açısından oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması beklendiğinden ötürü orman yangınları ile mücadele konusunda Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde Gaziantep, Çanakkale ve Kocaelide valilikler ilave tedbirler aldı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, il genelinde ormanlara giriş çıkışların 15 Ağustosa kadar Valilik tarafından yasaklandığını duyurdu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye Daire Başkanlığına ait ekiplerin tedbir amaçlı Burç, Erikçe, Dülükbaba, Bilek, Suboğaz ormanlık alanlarında devriye görevini sürdürdüğü öğrenildi.

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada ise ormanlara giriş çıkışların bugünden itibaren 30 Ağustosa kadar yasaklandığı kaydedildi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hava sıcaklıklarının artması ve yangın riski nedeniyle Kocaeli genelinde ormanlık alanlara girilmesi, ateş yakılması, havai fişek atılması ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır. Lütfen kurallara uyalım. Ormanlarımıza sahip çıkalım" dedi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ise, Balıkesirde orman yangınlarına karşı aldıkları sıkı tedbirleri duyurdu. Vali Şıldak, Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca yapılacak denetim ve kontrollerde, ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında izin verilen yerlerde 31.10.2021 tarihine kadar saat 20.00den sonra mangal, semaver ve ateş yakılmasına da izin verilmeyeceğini bildirdi.

Öte yandan İzmir Valiliği, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında geçtiğimiz aylarda yapılan toplantıda olası orman yangınlarının önüne geçmek amacıyla, 1 Haziran-30 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişi yasaklamıştı.


"Hem Antalya hem Beşiktaş'taki cinayetin failleri hesap verecek" Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim sonrası ilk kez toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.
ONUR ÇELİK: SİZE TAVSİYEM BOYUNUZDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAYIN!!! ONUR ÇELİK: SİZE TAVSİYEM BOYUNUZDAN BÜYÜK İŞLERE KALKIŞMAYIN!!!
Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı Ak Parti Isparta il Başkanlığı tarafından Senirkent olayı ile ilgili açıklama yapıldı
"Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir" "Dara Antik Kenti dünya tarihi açısından önemli bir yerdir"
ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ ALİ HEYBELI VE MUSA DERİN DARP EDİLDİ