Sağlık

Sağlık Haberleri

ISPARTA'DA 159 BİN KİŞİ AŞILANDI


Sağlık 25.04.2021 23:18:00 0
ISPARTA

Covid-19 ile mücadelede aşılama büyük önem taşıyor. Bu kapsamda Isparta’da hem birinci hem de ikinci doz aşılama sürüyor. Isparta’da bugüne kadar birinci ve ikinci doz aşı yapılan kişi sayısı toplam 159 bin kişiyi aştı.

Covid-19 salgını ile mücadele maske, mesafe ve hijyenin yanı sıra aşılama da büyük önem taşıyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de aşılama çalışması sürüyor. Türkiye’de ikinci doz aşılama çalışmaları başlarken, Isparta nüfusa oranla aşılamanın en fazla yapıldığı iller arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de bugüne kadar 21 milyon 21 bin doz covid-19 aşısı yapılırken, Isparta’da da rakam her geçen gün artıyor.

Isparta’da bir tarafından birinci doz aşılama yapılırken, diğer taraftan da ikinci doz aşılama yapılıyor.

Isparta’da 95 bini aşkın kişiye birinci doz aşılama, 63 bin 814 kişiye ise ikinci doz aşılama yapıldı. Isparta’da aşılanan toplam kişi sayısı ise 159 bin 300 oldu.

Batı Akdeniz’in diğer illeri olan Antalya’da toplam 714 bin, Burdur’da ise 99 bin kişiye yeni tip koronavirüs aşısı yapıldı.

Ülke genelinde uygulanan Covid-19 aşısına ilişkin sayılar, Sağlık Bakanlığının covid19 aşısı bilgilendirme platformundan il bazında takip edilebiliyor.


Edirne'de cinayet Edirne'de cinayet
Edirne'de cinayet Edirne'de cinayet
Kadınlar, yazar Fatma Burçak’la kitabını konuştu Kadınlar, yazar Fatma Burçak’la kitabını konuştu
Keşan'da ölümlü kaza Keşan'da ölümlü kaza
İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı