Isparta’nın Parlayan Yıldızı Çünür Kooperatifi

1970’li yıllarda Çünür halkı tarafından sulama maçlı olarak kurulan SS Çünür Sulama Kooperatifi, “Birlikten Doğan Güç” sloganıyla yapmış olduğu başarılı çalışmalarla Isparta’nın parlayan yıldızı oldu.


Gündem 23.04.2021 03:38:00 0
Isparta’nın Parlayan Yıldızı Çünür Kooperatifi

1970’li yıllarda Çünür halkı tarafından sulama maçlı olarak kurulan SS Çünür Sulama Kooperatifi, “Birlikten Doğan Güç” sloganıyla yapmış olduğu başarılı çalışmalarla Isparta’nın parlayan yıldızı oldu. 2 Avm ile dev zincirlere rekabet ediyorlar.

Çünür daha köy iken SS Çünür Sulama Kooperatifi 80’li yılların başından itibaren köy bakkalı olarak hizmet vermeye başladı. Şartların değişmesi ile birlikte günün koşullarına göre 2000’li yılların başında ise market işletmeciliğine geçiş yapıldı. Şuan iki şube alışveriş merkezi olarak hizmetlerine devam ediyor.

SS Çünür Sulama Kooperatifi, sulamayla birlikte uzun yıllar hayvancılık yapan küçük aile işletmelerine hayvansal yem tedariki yaptı, yeni imarlaşmayla birlikte hayvancılıktan uzaklaşan mahallede artık ailelerin bu işi terk etmesiyle yem satışı rafa kaldırılmış.

Şuan Aktif 334 üyesi olan kooperatif halen tarım arazilerine sulama hizmeti vermeye devam etmektedir. Bünyesinde bulundurduğu 9 adet sulama sondaj kuyusu ile Çünür sınırları içinde 600 dekar alana damlama sulama, 150 dekar alana ise salma sulama hizmeti vermektedir.

Daha önce yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yapan Ali Savlı, 15 yıl aradan sonra 2020 yılında Çünür Kooperatifi üyelerinin teveccühüyle yeniden SS Çünür Sulama Kooperatifi Başkanlığına, İbrahim Kutlu ve Mehmet Akyürekle beraber sarı listeyle seçildi.

Yıllardır Yapmış olduğu başarılı çalışmalarla Isparta ve bölgesinde örnek kooperatif olarak gösterilen Çünür Sulama Kooperatifinin hizmetlerini Haber 32 İnternet Sitesi ve Ekspres Gazetesi olarak sizler adına yerinde inceleyerek haberini yaptık. Bu doğrultuda SS Çünür Sulama Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Öğretmen Ali Savlı ve yönetimiyle kooperatifin gelişimini ve hedeflerini konuştuk.

AMAÇ; EN KALİTELİ ÜRÜNLERİ EN UYGUN FİYATLA SUNMAK

50 yıllık köklü geçmişiyle kurumsal bir kimlik kazanan SS Çünür Kooperatifinde başarının sırrını birlikte ve beraber dayanışma içerisinde hareket etmek olduğunu belirten Başkan Ali Savlı, amaçlarının en kaliteli malı en uygun fiyatla tüm vatandşlarımızın beğenisine sunmak olduğunu söyledi.

BUGÜNE KADAR HİZMET VEREN HERKESE TEŞEKKÜR

Günümüz rekabet koşullarına göre hareket ettiklerini ifade eden Başkan Ali Savlı; “Öncelikle bugüne kadar kooperatifimize hizmet etmiş olan geçmiş dönem başkan ve üyelerimize değerli hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Dediğim gibi günümüzde serbest piyasa koşulları var. Bu kapsamda ulusal marketler rakibimiz oldu. Artık Çünür kocaman bir mahalle oldu. Ve birçok ulusal market rakibimiz oldu. Eskisi gibi tek başımıza değiliz. Kooperatif olarak biraz daha gelişim kat etmek ve bu kapsamda biraz daha önünü açmak için birtakım kararlar alınması gerektiğini biliyorduk. Bu noktada etkin olabileceğimizi düşünerek ekibimizle birlikte halkımızın, üyelerimizin huzuruna çıkarak yönetime talip olduk. Sağ olsunlar, üyelerimizin büyük teveccühü ile yönetime seçildik.” diye konuştu.

YENİ ÇÜNÜRDE ÜÇÜNCÜ ŞUBEMİZİ AÇACAĞIZ

Yenişehir’de, yeni Çünür’de üçüncü şubeyi açmak istediklerini ifade eden Başkan Ali Savlı; “Bildiğiniz gibi burada yeni bir yerleşim yeri oluşturuldu. Burada baya yüksek bir nüfus oluştu.  Yeni şehirde şubeleşmek için maalesef çok geç kalınmış, şimdiye kadar, kendi mülkiyetimizde bir 3. şubemizin olması gerekiyordu, çok geç kalınsada biz yönetici arkadaşlarımızla bu eksikliği gidermeye kararlıyız, Allah nasip ederse 3. şubemizi kendi mülkiyetimiz olacak şekilde açmak istiyoruz ancak, kısa sürede mülkiyet alımını aşamaz isek kirada olsa 3. şubeyi açmayı planlıyoruz. Buradan yeni şehirden gelecek satın alma yada kiralama anlamında her teklifi değerlendirmeye açık olduğumuzuda belirtmek isteriz.

Bizim burada ağırlıklı olarak müşteri potansiyelimiz üniversite öğrencisi. Üniversite kapalı, öğrenci yok. Öğrenci olmayınca da üniversite personeli tam kadro olarak çalışmıyor. Tüm bunlara bağlı olarak cirolarımız baya düştü. Tabi bizde böyle oldu diye vazgeçmiyoruz. Kampanyalar düzenliyoruz. Mesela ayda 25 değişik üründe indirime gidiyoruz. Neredeyse aldığımız fiyata satıyoruz. Bu indirimleri ürünü aldığımız firmalara bildirerek yükün çoğunu onlara çektiriyoruz. İki tane hizmet aracımız var. Elektronik sipariş veren müşterilerimize ihtiyaçlarını ayağına kadar ulaştırıyoruz.” dedi.

23 ÇALIŞANIMIZLA BİRLİKTE EN İYİ HİZMETİ SUNUYORUZ

Alışveriş merkezi şubesinin oluşumunu hatırlatan Başkan Ali Savlı; “Şunu da ayrıca belirtmemde fayda var. Şuan bulunduğumuz ikinci şubemiz 350 metrekare iki kat olarak toplamda 750 metrekare hizmet veren büyük bir alışveriş merkezi. Ayrıca bodrum katımız var. Bölgenin en büyük ürün yelpazesi geniş olan bir alışveriş merkeziyiz. Diğer ulusal AVM’ler bizim kadar marka ve çeşit bulundurmuyorlar.  Buranın arsası 2000’li yıllarda bizim dönemimizde kooperatife alacak karşılığında kazandırılmıştı. Şimdi gördüğünüz gibi modern bir alışveriş merkezi oldu. 23 çalışanımızla birlikte tüm halkımıza en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Bu doğrultuda en iyi, en kaliteli ve en taze ürünleri en uygun fiyata sunuyoruz.” dedi.

SLOGAN; “BİRLİKTEN DOĞAN GÜÇ”

Başarıdaki en büyük unsurun birlikte hareket olduğunu vurgulayarak konuşmasına devam eden Başkan Ali Savlı; “Kooperatifin kalkınmasında, tanınmasında Elhamdülillah büyük emeklerimiz oldu. Bize Yalvaç, Bucak, Burdur ve hatta Afyon’un ilçelerinden gelerek nasıl başardığımızı soruyorlar. Oralardan gelen kooperatif başkanları bizim başarımızın sırrını öğrenmeye çalışıyorlar. Onlara şunu söylüyorum, birlikten doğan güç ile başardık diyorum. ‘Birlikten Doğan Güç’ aynı zamanda benim sloganım. Menfaat değil, hizmet yarışı olacak. Birde verdiğin sözü tutacaksın. Bu çok önemli. Biz kooperatif olarak borcumuzu Çarşamba günü ödeyeceğiz dediysek hiç Perşembe gününe kalmamıştır.  Pazartesi veya Salı olmuştur, ancak hiç Perşembeye kalmamıştır. Böyle olunca da toptan mal verenler hep bizi tercih etmeye başladı.” diye konuştu.

HALA VERESİYE DEFTERİ VAR

Bugün hala köy veresiye defterini devam ettirdiklerinin altını çizen Başkan Ali Savlı; “Daha önce biz Çünürde tek market idik. Şimdi ulusal marketlerin gelmesiyle birlikte pasta onbeşe, yirmiye bölündü. Biz hala veresiye yazmaya devam ediyoruz. Üye olsun ya da olmasın tüm müşterilerimize açık olarak veresiye defter uygulaması devam ediyor. Bu çok önemli” dedi. 

750 DEKAR SULAMA HİZMETİ VERİLİYOR

Kooperatif üyelerine yönelik olarak yapılan çalışmaları özetleyen Başkan Ali Savlı, son olarak şunları söyledi; “Üyelerimizin bir yıl boyunca yaptığı alışveriş miktarları yılsonunda toplanır ve yaptığı alışveriş miktarına göre kar payından faydalandırılır. Örneğin bir üyemiz bizden yıl boyunca 10 bin liralık alışveriş yapmış ise, ona 670 lira kar payı kazanmış olur. Kooperatif olarak 9 adet sondaj sulama kuyumuz var. Büyük çoğunluğu damlama sulama olmak üzere toplam 750 dekar alanı suluyoruz. Pandemi sürecinde üyelerimize destek olmak amacıyla geçtiğimiz yıl üyelerimize sıfır karla sulama yaptırdık. Ayrıca marketlerde sattığımız etleri Çünürlü üreticilerimize destek olmak amacıyla onlardan tedarik etmeye çalışıyoruz. Şuan kuzu etlerini Çünürlü hayvan üreticilerinden tedarik ediyoruz. En kısa zamanda dana et ihtiyacını da Çünürlü üreticilerden karşılamaya başlayacağız.” dedi./İbrahim Demirayak


Taner Acar'dan mitinge davet Taner Acar'dan mitinge davet
İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi
Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret