ISUBÜ’NÜN HEDEFİ GÜL ENSTİTÜSÜ


Eğitim 29.04.2021 01:55:00 0
ISUBÜ’NÜN HEDEFİ GÜL ENSTİTÜSÜ

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Gül Enstitüsü kurmak için çalışma sürecini başlattıklarının altını çizdi. Diler, ISUBÜ akademisyenlerinin Isparta’daki 40 endemik türlü ilgili araştırma çalışması yürüttüğü de belirtti.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, üniversitesinin Isparta tarım ve hayvancılığı konusunda önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Ziraat Fakültesi’nin geçmişte olduğu gibi bugün de Isparta tarımının önünü açmak için mücadele verdiğini kaydeden Prof. Dr. Diler, şöyle konuştu:

BİRİKİMİMİZ VAR, AKADEMİK GÜCÜMÜZ VAR

“Isparta’nın en önemli konusu tarım. Hocalarımız var, birikimlerimiz var. Biz ISUBÜ olarak Isparta’nın tarım konusunda önünü açmaya devam edeceğiz.

GÜL ENSTİTÜSÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gül Araştırma ve Uygulama Merkezimizi açtık. 2 yıllık çalışma sürecinden sonra inşallah enstitüleşeceğiz. Isparta için hedefimiz Gül Enstitüsü kurmak.

40 endemik bitki türü ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Hocalarımız çalışıyor. Yıllarca tarım ve hayvancılık sektörünün bizden bir isteği vardı. Ziraat Fakültesi olarak işyeri eğitim modelini hayata geçirdik. Öğrencilerimizi ilgili yerlere işyeri eğitimi için gönderebiliyoruz. Artık sektörün isteğini hayata geçirmiş olduk. Geçen yıl 750 öğrencimiz işyeri eğitimi aldı.”


Burdur'da 23 Nisan coşkuyla kutlandı! TBMM’nin açılışı 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Burdur’da coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda sosyal medyada çektikleri yöresel halk oyunu videolarıyla milyonlarca izleyiciy
Abdi Özeren İmam hatip ortaokulu öğrencisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve Beraberindeki Çocukları Kabul Etti.
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmen atamalarında önümüzdeki hafta sayı netleşir." dedi. Bakan Tekin, müfredatla ilgili Talim Terbiye Kurulunun çalışmalarının devam ettiğini de söyledi.
Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek Başkan Başdeğirmen: Can dostluğumuz devam edecek
Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı Kepez Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı muhteşem etkinliklerle kutladı