Gündem

Gündem Haberleri

ABD’den Türkiye’ye suçlama


Gündem 2.07.2021 11:00:00 0
ABD’den Türkiye’ye suçlama

Amerika Birleşik Devletleri, Türkiyeyi "çocuk asker yetiştiren" ülkeler listesine aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2021 İnsan Ticareti Raporunu açıkladı. Raporda, Türkiye Suriyede bir muhalif grubu desteklemekle suçlandı. Bu grubun çocuk asker yetiştirdiği iddia edildi. Raporda, Türkiyenin çocuk asker yetiştiren ülkeler listesine eklendiği de belirtildi. Türkiye muhalif gruba operasyonel, ekipman ve mali destek sağlamakla suçlandı.

Raporda ayrıca uluslararası bir kuruluşun 2020de, Suriye ihtilafında 820 çocuğun kullanıldığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Özellikle Türkiye ile ilgili olarak, ilk kez bir NATO Üyesi çocuk askerleri önleme kanunu listesinde yer alıyor. Saygın bir bölge lideri ve NATO Üyesi olarak Türkiye, Suriye ve Libyada çocuk askerlerin alınması ve kullanılması konusunu ele alma fırsatına sahip" ifadelerini kullandı.


'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!
Gökyüzünden denize doğru pedal çevirecekler Kemer’de bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Sky To Sea (Gökyüzünden Denize) Dağ Bisikleti Yarışı için hazırlıklar tamamlandı.