AÇEV’den ‘Babayım’ farkındalığı


Gündem 16.06.2021 14:00:00 0
AÇEV’den ‘Babayım’ farkındalığı

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Babalar Günü’nde çocuk yaşta, erken ve zorla evliliklerin önlenmesi için babalara seslendi.

İSTANBUL (İGFA) - Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) desteği ile sürdürdüğü Çocuk Yaşta, Erken ve/ya Zorla Evliliklerin Önlenmesi için Babaların ve Toplumun Desteklenmesi Programı kapsamında çalışmalarını sürdüren AÇEV, “Babayım” kampanyası ile babalık rollerinde dönüşüm sağlamayı hedefliyor.

Babalar Günü’nde çocuğunun ihtiyaçlarına duyarlı, erken yaşta evliliğin risklerini bilen ve çocuğunun geleceğine sahip çıkan babaların önemini vurgulamak istediklerini ifade eden Babalık Çalışmaları Direktörü Hasan Deniz, Türkiye’de her 10 kız çocuğundan 1’i nişanlanma, evlenme, hamile kalma ya da anne olma nedenleriyle eğitim hayatını terk etmek zorunda kaldığına dikkati çekti.

2018 yılında gerçekleştirilen araştırmaya göre çocuk yaşta evlenen 20-24 yaş grubundaki kadınların yüzde 54’ü ilk doğumlarını 18-19 yaşlarında, yüzde 33’ü 15-17 yaşında yaptığını ifade eden Deniz, "İstenmeyen gebeliklerle henüz kendisi çocuk olan bireyin annelik sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalması kalıcı sağlık sorunlarına ve psikolojik sorunlara yol açmanın yanı sıra, anne-çocuk ölümü riskini de artırıyor. Çocukların bütüncül iyilik haline yönelik uygun ortamların yaratılması için babaları desteklemeyi ve onlarla iş birliği içinde olmayı çok önemsiyoruz. Çünkü babaların çocuklarıyla geçirdikleri zaman ve kurdukları ilişkinin, çocukların hem zihinsel ve fiziksel gelişimini hem de sosyal ve duygusal kapasitesini etkilediğini biliyoruz. AÇEV olarak, bir babanın hayatındaki en önemli rolün babalık olduğunu savunuyoruz ve Babayım kampanyası ile bunun önemini vurgulamak istiyoruz" diye konuştu.

Deniz, illerde düzenledikleri ve düzenleyecekleri eğitimlerle bu algıyı değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.


AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi
Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu Bursa'daki İlkokul Futbol Şenliği’nde kupalar sahiplerini buldu
Resul Dindar konserinde izdiham Resul Dindar konserinde izdiham
Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu Zinnur Büyükgöz, Gebzeliler ile çay sohbetinde buluştu
Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı Sıfır Atık Günü Kocaeli'de etkinliklerle kutlandı