Adıyaman’da tütüncüler yol kapattı!


Gündem 5.07.2021 09:30:00 0
Adıyaman’da tütüncüler yol kapattı!

Adıyamanlı tütün üreticilerinin, 1 Temmuz itibarıyla tütün satışına yetki belgesi zorunluluğu getirilmesine yönelik protestoları büyüyerek sürüyor.

Mehmet TOPRAK (Adıyaman Sanal Haber)
Adıyamanda bölgenin en önemli geçim kaynağı olan tütünle ilgili tepkilere rağmen vazgeçilmeyen düzenlemeye karşı Kahta ilçesinde bir araya gelen yüzlerce üretici, araçlarıyla Adıyaman-Kahta karayolunu trafiğe kapattı. "Tütüne uzanan eller kırılsın!" sloganları atan üreticiler, kararın iptal edilmesini istedi.

Jandarma ve polis özel harekat ekipleri bölgede tedbir aldı. Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, İYİ Parti İl Başkanı Kenan Doğan ve CHP İl Başkanı Burak Binzet bölgede vatandaşlarla görüştü. Eylemlerini Vali Çuhadar ve İl Başkanı Dağtekin ile görüştükten 12 saat sonra eylemlerini sonlandırdı, yol ulaşıma açıldı.

Hatırlanacağı gibi Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan “yetki belgesi” almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmak, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren yasaklanmıştı. 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’nda Kasım 2017’de yapılan düzenlemeyle yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası verileceği açıklanmıştı.

https://youtu.be/P_Xhmp22kWY

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta” Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta”
Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı