Adıyamanda tarihi Tuz Hanı konuklarına hazırlanıyor

Adıyamanda Tuz Hanı içerisinde 73 kişinin konaklayabileceği otel, restoran, kafe ve dış cephede 8 adet dükkân ile konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.


Gündem 21.04.2021 09:30:00 0
Adıyamanda tarihi Tuz Hanı konuklarına hazırlanıyor
ADIYAMAN (İGFA) - Adıyamanda tarihte yolcuların konaklama ve ticaret merkezi olarak inşa edilen ve günümüze kadar ayakta kalmayı başaran 200 yıllık Tarihi Tuz Hanı, aslına ve günümüz şartlarına uygun yapılan restorasyon çalışmalarının ardından mimari güzelliğiyle dikkati çekiyor.  İl Özel İdaresi tarafından projelendirilerek restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Tuz Hanı, ihtişamlı yeni görüntüsü ile butik otel, kafe ve restoran olarak halka hizmet vermeye hazırlanıyor. 73 kişi konklama kapasiteli otel, restoran, kafe ve dış cephede 8 adet dükkanın olduğu Tuz Hanı, ziyaretçilerine bu sezon kapılarını açacak. Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet, restorasyon çalışmaları tamamlanarak kurumsal bir şekilde işletilmek üzere Vilayetler Hizmet Birliğine verilen Tarihi Tuz Hanının katlarında incelemelerde bulundu. Vali Çuhadara, Belediye Başkanı Süleyman Kılıç, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Işık, İKA Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da eşlik etti. Taş mimarisi, kapıları ve tavan ve duvarlarındaki ahşap süslemeleri ile bu sezon konuklarını ağırlamaya hazırlanan handa incelemelerde bulunan Vali Çuhadar, bu eserin kurumsal şekilde işletmek üzere Vilayetler Hizmet Birliği ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.  Vali Çuhadar, tefrişat çalışmalarının tamamlanarak hizmete sunulmasıyla birlikte kadim kent Adıyaman’da yerli ve yabancı turistlerin konaklayabilecekleri bir mekânın oluşturulmuş olacağını söyledi.

HEKTAŞ iddiaları yalanladı HEKTAŞ iddiaları yalanladı
Başkan Hürriyet vatandaşı 'Sen Anlat İzmit' programında dinliyor Başkan Hürriyet vatandaşı 'Sen Anlat İzmit' programında dinliyor
Aras, CHP Grup toplantısına katıldı Aras, CHP Grup toplantısına katıldı
Türkiye'de Taekwondo sporunun gelişim süreci ele alındı Türkiye'de Taekwondo sporunun gelişim süreci ele alındı
Beylikdüzü'nde kadınlara öz savunma eğitimi Beylikdüzü'nde kadınlara öz savunma eğitimi