Adıyamandaki istihdam, ülke yatırımlarına örnek oluyor

Başlattığı istihdamda eğitim hareketiyle başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere Türkiye’deki yatırımlar için rol model olan Adıyaman Bakır İşletmesi Konsantratör Tesisi, ilin sanayileşme potansiyelini ortaya çıkardı.


Gündem 5.04.2021 13:00:00 0
Adıyamandaki istihdam, ülke yatırımlarına örnek oluyor

ADIYAMAN (İGFA) - Cengiz Holding, 110 milyon dolarlık yatırımının eseri olan Adıyaman Bakır İşletmesi Konsantratör Tesisi aracılığıyla ildeki sanayileşme eğilimine yön veren bir yatırımı bölgeye kazandırdı. İlin sanayi potansiyelini ortaya çıkaran Adıyaman Bakır İşletmesi Konsantratör Tesisi, yeni yatırımları da tetikleyen bir hareket kazandırdı. Bölgenin en büyük tesisi olan dev yatırım, Türkiye’nin en önemli bakır yataklarından birinin bulunduğu Adıyaman’ın markalaşma sürecine nitelikli bir değer kazandırdı. Adıyaman topraklarından çıkarılan bakır, Adıyaman Bakır İşletmesi Konsantratör Tesisi’nde yüzde 12-14 konsantre seviyesine getirilerek Türkiye’ye ve dünyaya kazandırılıyor.

Cengiz Holding tarafından 2018 yılında, ÇED olumlu kararıyla devreye alınan Adıyaman Bakır İşletmesi Konsantratör Tesisi, ilin istihdamına sadece sayısal olarak değil aynı zamanda nitelikli bir katkı sundu. Bölgenin en büyük tesisi olarak doğrudan yatırım döneminde 1100, işletme döneminde ise450 kişiye iş imkânı oluşturdu. 

Türkiye’nin farklı bölgelerinde hayata geçirdiği dev yatırımlarla bölgesel ekonominin gelişiminde sınırları aşan bir yaklaşım sunan Cengiz Holding, Adıyaman Bakır İşletmesi Konsantratör Tesisi ile Türkiye’nin yıllık bakır ihtiyacı olan 450 bin tonun 18 bin 500 tonunu tek başına karşılıyor. Türkiye’de yapılan ve yapılacak yeni yatırımlara örnek teşkil ederek de misyonunu tamamlıyor. 

Cengiz Holding, Türkiye’de toplumsal ve ekonomik fayda gözetilerek yapılan yatırımlara örnek olurken, doğa ve çevreye duyarlılığınıda en üst seviyede gözetiyor. Tesisin sahip olduğu çevreyle dost yaklaşımının bir neticesi olarak gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 3 yılda yaklaşık 5 bin adet fidan dikimi yapıldı. Ayrıca madencilik faaliyetinin tamamlanmasına müteakip başlatılacak rehabilitasyon çalışmaları kapsamında 24,3 hektarlık alanın ağaçlandırılması planlanıyor. Yaban hayatını da desteklemeyi kendine vazife edinen tesis, bölgenin sembolü olan yaban keçilerinin kaçak avlanmadan korunmasında ve kışın zor şartlarda yem desteğiyle hayata tutunmasında büyük rol üstleniyor. 


Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de Dünyaca ünlü Türk Tenor Sedat Can Öztoprak yeniden Berlin'de
'AK Parti kabinesinde değişiklik olacak mı?' Ömer Çelik değerlendirdi! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, son MYK toplantısının ardından gazetecilerin yönetimde olası değişikliklerle ilgili sorularını yanıtladı.
Eski Isparta Belediye Başkanı Ziya Zeynelgil hayatını kaybetti 1984-1989 yılları arasında ANAP’tan girdiği seçimlerde Isparta Belediye Başkanlığı'nı kazanan ve bir dönem başkanlık yapan Ziya Zeynelgil hayatını k...
Fahiş fiyata sivil boykot! Başkan Erdoğan'dan talimat: Hükümet yeni önlemler alacak Yiyecek sektöründeki fahiş fiyat artışına karşı vatandaşlar boykot kampanyası başlattı. Sosyal medyada bir araya gelen çok sayıda kullanıcı, bu cumartesi ve pazar günü kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı. Boykota destek hızla
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi! İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır'la ilgili müfettiş görevlendirdi!