Afyonkarahisar’ın lezzetleri e-ticaretle dünyaya açıldı


Gündem 30.05.2021 02:00:00 0
Afyonkarahisar’ın lezzetleri e-ticaretle dünyaya açıldı

Afyonkarahisar Valiliği ile Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Afyon Eğitim Vakfı (AEV) bünyesinde kurulan albikere.com isimli e-ticaret sitesi hizmete sunuldu.

AFYONKARAHİSAR (İGFA) - Başta kadınlar olmak üzere tüm üreticilere destek vermek ve öğrencilere burs sağlamak amacıyla kurulan çevrim içi alışveriş sitesinde, bugün itibarıyla kentin yerel markaları ile ulusal bazı markalar satışa başladı.

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, kentin gelişimine katkı sağlamak için kamu, sivil toplum örgütleri ve özel sektörün seferber olduğunu söyledi. Kentin yöresel ürünlerini, kadın kültür kooperatiflerinin ürünlerini satarak öğrencilere burs vermek amacıyla albikere.com un kurulduğunu dile getirdi.

Önemli bir yükün altına girdiklerini anlatan Vali Çiçek, site üzerinden yapılan her alışverişin öğrencilere burs olarak döneceğini ifade etti. 400ün üzerinde firmanın kaydının olduğu sitede yaklaşık 3 bin ürünün yer aldığını kaydeden Vali Çiçek, "Biz sadece Afyonkarahisarı tanıtacakken bir anda Türkiye geneline yayıldı. Karstan, Erzurumdan ve Urfadan firmalar bu siteye dahil olmaya başladı. Kargo firmalarıyla anlaştık. Bununla ilgili tanıtım yapmadan Afyonkarahisarlılar bu işi sahiplendi. Siteden elde edilecek gelirin büyük kısmı, öğrencilere burs olarak verilecek" diye konuştu.

https://twitter.com/AfyonValiligi/status/1398565818762514432

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da öncelik depreme hazırlık
İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı İzmir Milli Eğitim'den Gazze'ye yardım tırı
Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü Çayırova Bornova’dan galibiyetle döndü
RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması RTÜK'ten yayıncılara 'siyasi reklam' hatırlatması
AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan seçim sürecini değerlendirdi