Ağlasun Yazır Köyünde Üretilen İstiridye Mantarının Siparişlerine Yetişilmiyor


Yaşam 12.04.2021 00:15:00 0
Ağlasun Yazır Köyünde Üretilen İstiridye Mantarının Siparişlerine Yetişilmiyor

Burdur Ağlasun'a bağlı Yazır köyünde üretici kadınlar tarafından kendi imkanlarıyla üretimine başlanan istiridye mantarının siparişlerine yetişilmiyor.
 
Yazır köyünde kendi imkanlarıyla mantar tesisi kuran köyün girişimci kadınları kooperatifleşerek sektörde adlarını duyurmak istiyorlar. Amaçlarının, Istiridye mantarı üretimi ile hem kendi ailelerine hemde bölgeye önemli bir gelir kapısı sağlamak olduğunu ifade eden girişimci kadınlar, bu lezzeti keşfettiğimizden beri üretimine başlamaya karar verdik. Tadı kırmızı etle hemen, hemen aynıdır. Ve oldukça sağlıklı bir basin maddesidir. Köyümüzün iklim şartları bu bitkinin üretimine oldukça elverişlidir. İfadelerini kullandılar.
 
"Küçük çapta başladığımız ev altı tesislerimizde taleplere yetişemez olduk.
 
Bir çok yerden bizi arayarak sipariş veriyorlar. İdafelerini kullanan girişimciler, bu sektörü bölgemizde yaymak istiyoruz. Bu sektörü yaymak ve geliştirmek için Kooperatifleşerek devletin desteklerinden faydalanmak istediklerini belirtten kadınlar, bunun için devletin girişimcilere ve üreticilere verdiği değerin farkında olup çalışmaların kısa sürede başlayarak artık bu işi büyüteceğiz bölgemize bir önemli gelir kapısı sağlayacağız küçük çapta başladığımız ev altı tesislerimizde taliplere yetişemez olduk. Bu da bizi mutlu ediyor ifadelerini kullandılar.
 
Isparta piyasasını takip ettiğimiz kadar kültür mantarcılığı oldukça gelişti bu işe öncülük yapan Eğirdir Belediye Başkanı Sayın Veli Gök bu işi Isparta ya getirdi. O da Küçük çapta başlamış ama bugün bakıyoruz bu sektör binlerce kişiye iş kapısı olmuş. Gerçeği bizde bundan cesaretlenerek bizim burada neden olmasın? Dedik.

 Bölgemizin her türlü şartları buna uygundur ve Milletvekilimiz Sayın Bayram Özçelik'i sürekli takip ediyoruz diyen girişimci kadınlar, üreticilere verdikleri desteği, tarım işiyle uğraşanları ne kadar çok sahiplendiğini görüyoruz bundan da cesaretlenerek bu işi daha da büyütmek istiyoruz dediler.

Açıklama yok.


Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı